ГоловнаСуспільствоПодії
Спецтема

Невизначений статус криптовалюти може перетворити Україну на гавань кібершахрайства, - ЗМІ

Кількість злочинів з кібервалютою зростає.

Невизначений статус криптовалюти може перетворити Україну на гавань кібершахрайства, - ЗМІ
Фото: vocativ.com

Невизначеність статусу криптовалюти в українському законодавстві може спровокувати сплеск кіберзлочинів. Про це йдеться в матеріалі "Поліцейське розслідування" на телеканалі "Еспрессо". Журналісти звертають увагу на те, що злочинів, в яких фігурують криптовалюти, стає все більше, але як кваліфікувати їх у МВС не знають, оскільки їх статус в Україні не визначений, і зібрати доказову базу правоохоронним органам складно.

"Людина приходить, звертається в поліцію, пише якусь заяву про те, що в неї вкрали, або вимагали, або щось відбувалося з використанням криптовалюти, а криптовалюта у нас і не товар, і не гроші. До чого це прирівняти - невідомо", - говорить старший інспектор з особливих доручень департаменту кіберполіції Нацполіції України В'ячеслав Марцинкевич.

Які сьогодні існують схеми шахрайства і злочини з використанням криптовалюти, дивіться докладніше в сюжеті:

.

Відзначимо, що минулого тижня СБУ накрила ферму майнерів, які фінансували "ЛНР" і "ДНР". "Ферми" організувала група громадян Росії і України. Дохід спрямовували на фінансування бойовиків і підтримку низки антиукраїнських сайтів. Устаткування для майнінгу доставляли з Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram