ГоловнаСуспільствоЖиття

Лауреати загальнонаціональної програми "Людина року-2017" в номінації "Нова генерація року" Пресс-релиз

Ірина Говору́ха

Письменниця, блогер, журналіст

Найвагоміші події в Вашій професійній діяльності в 2017 році: Вихід двох нових книг «Вокаліз №3» та «Хамсин». Це зовсім нові історії, в яких є відповіді на питання кількох поколінь і обов’язково щасливий фінал. Успішний театрально–драматургічний експеримент: шоу-спектакль «Вирок оргазму не підлягає» на сцені Caribbean Club. Вистава збирає повні зали, є новим форматом, що об’єднав у собі театр та реаліті-шоу. Запуск освітнього проекту для авторів початківців «Mr. & Mrs. Books». В цьому майстер-класі поєднався досвід творчості та бізнесу, адже на сьогоднішній день недостатньо написати гарну книгу. Слід зробити так, щоб про неї дізналися читачі.

Ваша «Формула успіху»: Не зупинятись на досягнутому та робити трохи більше, ніж інші. Бачити те, чого не бачать інші. Бути уважною до всіх проявів життя. Читати поміж рядків та слухати оповіді серцем, а не вухами. Всі складні справи виконувати до опівдня.

Ким Ви мріяли стати в дитинстві?: Хотіла бути балериною. Мати гнучкий стан та виконувати кращі партії на самих знаменних сценах. Потім відчула потребу допомагати людям і довгий час поглиблено вивчала анатомію та фізіологію людини. Прагнула стати хірургом-кардіологом. Коли вперше почула знамениту п’єсу Бетховена «До Елізи», поставила перед собою іншу мету – стати піаністкою. Письменницька праця захопила лише тоді, коли з’явився життєвий досвід і відчуття, що нарешті маю що сказати.

Чи є у Вас мрія, що поки не здійснилась? Якщо «так», то яка?: Хочу писати книги для дітей про казковий світ фей і дуже сподіваюсь, що першою читачкою стане моя донечка, як от-от з’явиться на світ. Мати авторську програму на радіо, в якій буду розмірковувати над усіма проявами кохання. Вийти зі своїми романами за межі України та друкуватись багатьма мовами світу.

Бути сьогодні успішним це означає?: Бути реалізованим.Знайти своє покликання і йти за ним, не вагаючись. 

Ваш улюблений афоризм?: Мені до вподоби вислів Пауло Коельо про те, що коли сильно чогось побажаєш, то увесь всесвіт буде сприяти тому, щоб ця мрія здійснилася.

Якщо щастя не в грошах, то в чому? J А якщо все-таки в грошах, то чому?: Щастя в коханні та в особистій реалізації. Щастя в тому, щоб жити на повну і щодня дізнаватись нове. Вчитися. Гроші лише один із ресурсів і не самий головний. На першому місці – енергія, на другому – час.

Продовжить фразу «Дайте мені точку опори і… я напишу свій найкращий роман. Масштабний, як «Війна та мир», глибинний, як «Сто років самотності», містичний, як «Майстер та Маргарита», мудрий, ніби «Старий та море». Твір, який буде перечитувати не одне покоління. Занотовувати. Цитувати».

Яка риса характеру – Ваш головний недолік?: Я занадто емоційна. Запальна. Вразлива та непередбачувана. Спершу роблю, а потім думаю. Спершу піддаюсь відчуттям, а потім повертаюсь до здорового глузду.

Яка страва здатна покращити вам настрій?: Сибірські пельмені, виявлені в меню французького ресторану.

Чи є у Вас улюблена книга? Якщо «так», то яка?: Улюблені книги змінюються разом зі мною. Саме зараз це роман Гузель Яхіної «Зулейха відкриває очі».

З ким із історичних особистостей Ви могли б потоваришувати, якщо б були його сучасником?: Я б воліла водити знайомства з мудрецями, вченими та геніями, що змінили цей світ: Мойсеєм, Платоном, Аристотелем, Сократом, Піфагором, та Гіппократом. 

Яке чудо світу ви би хотіли перенести до свого рідного міста? Що би воно символізувало?: Лише палац кохання Тадж-Махал. Ми ставимо інші речі понад усе, забуваючи, що нема нічого важливішого, ніж безумовна любов.

Якби ви відкрили нову планету, як би ви її назвали?: Ця планета вже існує, але де її шукати знаємо лише я та мій чоловік Андрій. Її ім’я АндІра – на честь нашого кохання, яке одного разу спалахнуло на нічному небосхилі.

Уявіть що до Вас в гості завітав Президент Америки з проханням показати Україну. Куди б ви його запросили на екскурсію?: Я б йому показала нічний та ранковий Київ: Андріївський узвіз, Шоколадний будинок, музей Ханенка, ботанічний сад ім. Фоміна. Маріїнський парк, Ляльковий театр, Оперний театр. Потім ми б помандрували Карпатами, Львовом, Одесою, Чернівцями та Кам’янець-Подільським.

Що Ви вважаєте своїм головним досягненням в житті, а що найбільшою помилкою?: Головне досягнення взяти в руки перо і зображувати ним всі прояви життя. Головна помилка – взяти його трохи запізно.

Яке зайняття для Вас – найкращий відпочинок?: Мандрівка новими світами, адже з кожної подорожі повертаюсь з новими історіями, сюжетами, враженнями. Кожна країна дає мені нові ідеї для оповідань та романів. Нові типажі та нове бачення світу.

Нікітюк Леся

Телеведуча

Ваші досягнення у 2017 році: Учасниця гумористичних шоу «Ліга Сміху», «Вечірній Київ», «Вечірній квартал». Автор і ведуча шоу «Леся Здеся» і «Навколо М». За 6 сезонів «Орел і Решка» побувала більше ніж 100 країнах. Увійшла до ТОП-7 блогерів України за активністю аудиторії і по рейтінгум LiveDune. Номінант Cosmopolitan Awards як найкраща телеведуча. Фіналіст премії «Найкрасівіші» за версією журналу Viva.

Ваш життєвий девіз: Хочу, можу, зроблю! Прагни до неможливого і отримаєш максимум!

Ким Ви мріяли стати в дитинстві? Співачкою і бізнес вумен!

Чи є у Вас мрія, що поки не здійснилась? Якщо «так», то яка? Побудувати батьківський дім!

Бути сьогодні успішним – це бути собою, бути відкритим до нового, володіти інформацією!

Ваш улюблений афоризм? Щоб бути цікавим для когось треба спочатку стати цікавим для себе!

Якщо щастя не в грошах, то в чому? J А якщо все-таки в грошах, то чому? JЩастя в дорогих та близьких людях поруч, а гроші це папірці! Хоча іноді хочеться сумувати в бентлі, а не в маршрутці)))

Продовжіть фразу «Дайте мені точку опори і я... перевернусь на інший бік))

Кому в цьому житті Ви заздрите? Людям які живуть 120-130 років))

Яка риса характеру – Ваш головний недолік? Забудькуватість.

Яка страва здатна покращити вам настрій? Сало.

Чи є у Вас улюблена книга? Якщо «так», то яка? Робінзон Крузо.

З ким із історичних особистостей Ви могли б потоваришувати, якщо б були його сучасником? Анастасія Лісовська Роксолана.

Яке чудо світу ви би хотіли перенести до свого рідного міста? Що би воно символізувало? Статуя Христа Спасителя Символ миру і любові один до одного!

Якби ви відкрили нову планету, як би ви її назвали? Планета Небесної сотні.

Уявіть що до Вас в гості завітав Президент Америки з проханням показати Україну. Куди б ви його запросили на екскурсію? Спочатку в Києво-Печерську Лавру потім на Київську перепічку)) ну а далі Кам'янець-Подільський, Львів і звичайно Хмельницький!

Що Ви вважаєте своїм головним досягненням в житті, а що найбільшою помилкою? Моє найбільше досягнення – це моя кар'єра, над якою я дуже багато працюю!

Яке зайняття для Вас - найкращий відпочинок? Подорожі.

Євген Хмара

Композитор, піаніст. Володар Голлівудської премії імпровізаторів і статус Артист Yamaha.

Найвагоміші здобутки в Вашій професійній діяльності в 2017 році: Отримав престижний міжнародний статус Yamaha Artist. Володарі такого звання в світі Сер Elton John та Джастін Тімберлейк. Серед українців єдиний представник. Відбувся третій всеукраїнський тур шоу «Колесо життя», презентація шоу в Києві. Вихід третього студійного альбому «white piano». Підтримка безлічі соціальних і благодійних проектів. Спільно з Асоціацією Соціальних Організацій «Соціальний Захист» провели ряд концертів для дітей і людей з особливостями «Музика, что зцілює».

Ваш життєвий девіз: Мрія, помножена на роботу, дає результат.

Ким Ви мріяли стати в дитинстві?: Пілотом. Збулася моя дитяча мрія я сидів за штурвалом справжнього літака компанії "Антонов" в якості другого пілота. Ми почали співпрацювати з компанією "Антонов", і всі відеоролики, які випускає завод, презентації нових моделей літаків, я озвучую.

Чи є у Вас мрія, що поки не здійснилась?: Я говорю музикою! Моя головна мрія, життєва мета виходити на топові майданчика світу, такі як Royal Albert Hall у Лондоні, і оголошували це український музикант, з українською музикою Євген Хмара.

Бути сьогодні успішним - це ... Займатися улюбленою справою. Горіти тим, що робиш. Жити своїм покликанням.

Ваш улюблений афоризм?: По вірі вашій нехай буде вам.

Якщо щастя не в грошах, то в чому?: Щастя в простих речах. У оточуючих людях, в усмішці дитини, в улюбленій справі. В очах рідних і близьких. Щастя в кожному з нас. Ми живемо в матеріальному світі і без грошей практично неможливо. Але гроші не роблять людей щасливими, гроші дають можливості для реалізації ідей і бажань і хто вміє цим щиро користуватися щасливі люди.

Продовжіть фразу «Дайте мені точку опори і я ... буду здатний на багато що. Немає межі нашим можливостям. Було б бажання))

Кому в цьому житті Ви заздрите?: Мені складно сказати, чи заздрю я комусь? Я завжди тягнувся до спілкування з людьми, які багато чого досягли. Людям, які щасливі, які реалізували свої мрії. Ці люди були стимулом для мене. Доказом того, що немає нічого неможливого в цьому світі.

Яка риса характеру - Ваш головний недолік?: Лінь. Як у більшості, напевно. Але це те, що я можу про себе сказати. Це питання потрібно адресувати до мого оточення! Швидше за все, там буде пунктів побільше))

Яке блюдо здатне підняти Вам настрій?: Спаржа. Червоний борщ. Креветки, хоча б тому, що вони смішно виглядають.

Чи є у Вас улюблена книга?: Я з дитинства люблю фантастику. Вона допомагає візуалізувати те, про що мрієш, що сниться або що неможливо в нашому матеріальному світі. Улюблена книга В.Зеланд «Трансерфінг Реальності».

З ким із історичних особистостей Ви могли б потоваришувати, якщо б були його сучасником?: З І. С. Бахом.

Яке диво світу Ви хотіли б перенести в своє рідне місто? Що б воно символізувало?: Хотілося б перенести чудові, в розумінні України, дороги Європи в мій рідний Київ)) а якщо серйозно, то Піраміди. Завжди манило те, що вони нерозривно пов'язані з Космосом і їх таємничість і нерозкрита загадка.

Якби Ви відкрили нову планету, як би Ви її назвали ?: Я б назвав її на честь своєї дружини – Дарина!

Уявіть, що до Вас у гості приїхав Президент Америки з проханням показати Україну. Куди б Ви його запросили на екскурсію?: Поділ. Андріївський Узвіз. Андріївська церква. Я народився на Подолі і для мене це місце сили. А взагалі, я вважаю Київ – дуже гарне місто і за день я б не встиг показати і розповісти все.

Що Ви вважаєте своїм головним досягненням в житті, а що найбільшою помилкою?: Моє головне досягнення – моя сім'я. Мій син. Можливість творити, займаючись улюбленою справою. Всі наші помилки – це досвід, скарбничка знань.

Яке заняття для Васнайкращий відпочинок?: Найкраще проведення часу – з сім'єю. Ми любимо гуляти з сином в київських парках. Якщо говорити про відпустку, то це поїздка в теплі краї, де море, сонце і пальми)) Хоча я й завзятий лижник, люблю кататися по засніжених схилах, але все ж більше люблю тепло.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram