ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У школах Рівного на тиждень оголошено карантин

Перевищення епідпорогу захворюваності в місті не зафіксовано.

У школах Рівного на тиждень оголошено карантин
Фото: zn.ua

У Рівному відбулося засідання спеціальної комісії медиків і педагогів, під час якої було прийнято рішення оголосити в міських школах карантин через збільшення кількості хворих на грип і ГРВІ.

Про це повідомляє місцевий сайт "РадіоТрек".

Карантинні заходи в Києві проходитимуть з вівторка до наступного понеділка - 12 лютого.

У п'ятницю комісія міськвиконкому знову збереться на засідання, і проаналізує показники захворюваності, щоб вирішити продовжувати карантинні заходи чи відновлювати навчання.

У цей час перевищення епідемічного порогу захворюваності в місті не зафіксовано. Однак члени комісії керувалися показниками станом на п'ятницю.

Проти карантину виступав начальник міського управління охорони здоров'я Віктор Іськів і завідувач епідеміологічного відділу обласного лабораторного центру МОЗ у Рівненській області Віктор Мороз. Вони наполягали, що показники захворюваності не критичні і що в лікарнях міста немає пацієнтів з ускладненнями від грипу або ГРВІ.

Проте, члени комісії вирішили ввести карантин.

Нагадаємо, через грип у Миколаєві з 5 лютого всі школи закрили на карантин. У Житомирі через збільшення числа хворих на грип і ГРВІ карантин введено з 2 по 11 лютого. Раніше карантин через грип вводили в школах Вінниці, до 6 лютого.

У Києві повністю на карантин закрили три школи, ще в 16 навчальних закладах карантин введено покласово.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram