ГоловнаСуспільствоОсвіта

Міносвіти роз'яснило ситуацію з батьківськими комітетами

Органи батьківського самоврядування в школах залишаться.

Міносвіти роз'яснило ситуацію з батьківськими комітетами
Фото: http://novostey.com

Міністерство освіти і науки не скасовувало батьківські комітети в школах, проте планує через закон змінити правила їх створення.

Скасування примірного положення про батьківські комітети, яке було складовою "старого" законодавства, не веде до скасування батьківських комітетів, повідомляє прес-служба Міносвіти.

При цьому новий закон "Про освіту" однозначно визначає наявність органу батьківського самоврядування як одного з органів управління школою.

"З огляду на те, що зазначений Закон є рамковим і стосується всіх складових освіти, необхідна імплементація його положень. Зокрема, в новому Законі "Про загальну середню освіту" буде деталізовано порядок створення органу батьківського самоврядування та його відносин і взаємодії зі школою та її засновником (місцевими органами самоврядування). Міністерство вже працює над написанням відповідного закону і планує подати його на розгляд Верховної Ради цього року", - сказано в повідомленні.

Нині ж рішення про створення батьківських і/або учнівських комітетів (як органів управління установою) все ще ухвалює сам заклад на загальних зборах (конференції) трудового колективу. Через це наявність (відсутність) відповідних органів не залежить від бажання батьків або здобувачів освіти. Саме це має змінити новий закон "Про загальну середню освіту".     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram