ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики відключили обладнання Vodafone в Донецьку, - МінТОТ

Україна вимагає надати безпечний доступ для ремонтних бригад у район Оленівки.

Бойовики відключили обладнання Vodafone в Донецьку, - МінТОТ
Фото: itc.ua

Усі спроби української сторони відновити зв'язок з окупованою частиною Донецької області блокуються незаконними збройними формуваннями.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб (МінТОТ).

"Питання відновлення мобільного зв'язку на території окремих районів Донецької області (ОРДО) обговорювалося під час засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську. На жаль, усі спроби української сторони відновити зв'язок з окупованою частиною Донецької області блокуються незаконними збройними формуваннями", - йдеться в повідомленні.

Наголошують, що українська сторона вимагає надати безпечний доступ для ремонтних бригад у район Оленівки, які полагодили б технічні пристрої на тимчасово непідконтрольній Україні частині Донецької області і відновили можливість спілкування між громадянами України.

У МінТОТ повідомили, що 19 січня співробітники Vodafone здійснили спробу відновити зв'язок на території ОРДО через технічні комунікацій на території ОРЛО. "Однак ця ініціатива була зупинена НЗФ ОРДО шляхом припинення електропостачання на обладнання Vodafone в м. Донецьк", - додали у відомстві.

За не підтвердженою інформацією, 26 січня представниками НЗФ ОРДО було "опечатано" центральний офіс Vodafone в Донецьку.

Відзначається, що тепер у Донецьку функціонує так званий "мобільний оператор Фенікс" (проект GSM зв'язку, організований на базі захоплених технічних засобів оператора мобільного зв'язку "Київстар").

"Станом на 01.02.2018 р. гарантії безпеки на виконання ремонтно-відновлювальних робіт на території ОРДО від представників НВФ не отримані. Представники Vodafone констатують відсутність подачі електроенергії на обладнання на території ОРДО", - повідомили в МінТОТ.

Як повідомляли, бойовики запропонували Vodafone підключити зв'язок у "ДНР" через Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram