ГоловнаСуспільствоВійна

Поліція встановила вбивць п'ятидесятників у Слов'янську

Їх тіла знайшли в братській могилі 2014 року.

Поліція встановила вбивць п'ятидесятників у Слов'янську
Подозреваемые злоумышленники (слева-направо): Образцов, Чернишов, Пушков.
Фото: police.dn.ua

Поліція Донецької області розкрила вбивство чотирьох членів протестантської церкви "Преображення Господнє", яке відбулося в Слов'янську 2014 року, коли місто було захоплене російськими бойовиками.

Про це повідомила прес-служба поліції в середу.

Слідство встановило, що 8 червня 2014 року в церкву, де проходила служба, увірвалися озброєні бойовики і забрали двох братів Рувима і Альберта Павенкових і двох їхніх знайомих Володимира Величка та Віктора Брадарського. В автомобілі одного з викрадених знайшли гроші в іноземній валюті, під приводом чого протестантів оголосили американськими шпигунами.

Після цього полонених помістили в бокс захопленої пожежної частини. Чоловіків катували, а вранці вивезли за місто, де розстріляли просто в автомобілі, який загорівся. Один з полонених загинув і згорів в автомобілі, інші намагалися втекти і сховатися за кущами, де їх добили. Тіла потім закопали в братській могилі. При цьому вбивці намагалися отримати викуп від родичів жертв.

Протягом слідства було встановлено, що розстрілювали п'ятидесятників троє осіб - жителі Слов'янська Андрій Чернишов і Євген Пушков, а також житель Макіївки Олег Образцов (імовірно, загинув 2015-го). Їм заочно оголошено про підозру за ст.146 (викрадення людей), ст.127 (катування), ст.115 (вбивство), ст.289 (викрадення автомобіля), ч.4 ст.187 (розбій) Кримінального кодексу.

Поліції відомо, що після звільнення Слов'янська українською армією вбивці втекли в Донецьк, де продовжили воювати за "ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram