ГоловнаСуспільствоЖиття

У Київській області юрист районної адміністрації вимагав $100 тис. хабара (оновлено)

У таку суму чиновник оцінив свої послуги з видачі відповідних документів на оренду земель.

У Київській області юрист районної адміністрації вимагав $100 тис. хабара (оновлено)
Фото: facebook.com/LarysaSargan

У Київській області правоохоронці викрили начальника юридичного відділу однієї з районних державних адміністрацій, який вимагав у громадянина хабар у розмірі 100 тис. доларів США.

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у Фейсбуці.

Чиновник вимагав хабар за видачу відповідних документів на оренду земель рекреаційного призначення, водного фонду та невитребуваних паїв на території Переяслав-Хмельницького району.

Йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Фото: facebook.com/LarysaSargan

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Фото: facebook.com/LarysaSargan

Триває досудове розслідування.

Оновлення. ГПУ не називає прізвища затриманого, а також в якій саме райадміністрації він працює.

Однак, як повідомило "Українським новинам" джерело в правоохоронних органах, затриманий - начальник юридичного відділу Переяслав-Хмельницької РДА Роман Литвишко.

Нагадаємо, раніше в Київській області затримали заступника голови райради, який вимагав $50 тисяч хабара. У таку суму він оцінив рішення райради про оренду майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram