ГоловнаСуспільствоПодії

У дитячі садки і лікарні Житомирської області постачали м'ясо з хімікатами

Переможець тендеру на 16 млн гривень штучно збільшував вагу продукції.

У дитячі садки і лікарні Житомирської області постачали м'ясо з хімікатами
Фото: facebook.com/LarysaSargan

Правоохоронці виявили постачання неякісного м'яса в дитячі садки та лікарні в Житомирській області.

"Товариство з обмеженою відповідальністю, протягом 2016-2017 років ставши переможцем у тендерних процедурах на постачання продуктів харчування (м'яса) в соціальні установи області на суму 15,7 млн гривень, з метою привласнення бюджетних коштів і для видимості законної діяльності організувало постачання ін'єктованої хімічними препаратами сировини в дитсадки", - написала у фейсбуці прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

За інформацією правоохоронців, група осіб, очолювана вихідцем із Донецької області, придбала підприємство з ознаками фіктивності для участі в тендерах на постачання м'ясної продукції, в тому числі в дитсадки.

Протягом обшуків у виробничих приміщеннях і в місцях проживання причетних до злочинної діяльності осіб, у тому числі співробітника Житомирської міської ради та ветлікаря, правоохоронці вилучили 10 тонн м'ясної продукції, хімічні препарати і обладнання для введення ін'єкцій, фінансово-господарську документацію, банківські картки, чорнові записи, грошові кошти.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 205 (фіктивне підприємництво) і ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

Досудове розслідування проводить слідче управління фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби в області під процесуальним керівництвом прокуратури області.

Згідно з повідомленням прес-служби Служби безпеки України, організатор незаконного бізнесу зареєстрував кілька комерційних структур, які нібито вирощували худобу, і через корупційні зв'язки з одним з чиновників тендерного комітету став переможцем конкурсу на постачання м'ясної продукції в соціальні установи Житомирського району, в тому числі дитсадки і лікарні.

Співробітники СБУ задокументували, що підозрюваний купував продукцію у третіх осіб.

На спеціальному обладнанні в м'ясо вводилися ін'єкції хімічних сполук і консервантів, заборонених умовами тендеру, які давали можливість збільшити вагу м'яса.

Правоохоронці перевіряють можливу причетність до незаконної діяльності посадових осіб держустанов, які повинні контролювати якість продукції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram