ГоловнаСуспільствоЖиття

Аваков: "Національні дружини" можуть існувати тільки як громадські організації

"В Україні не може бути жодних парамілітарних утворень".

Аваков: "Національні дружини" можуть існувати тільки як громадські організації
Арсен Аваков
Фото: mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що "Національні дружини" можуть існувати як цивільні організації, але в жодному разі не переступати рамки закону.

Про це повідомляють на сайті МВС.

"Ще раз повторюся, в державі Україна є тільки одна монополія на застосування сили - державна Національна гвардія, Національна поліція, Збройні Сили України. Всі інші парамілітарні утворення, які намагаються себе позиціонувати на вулицях міст, не є законними. Громадські рухи можуть бути якими завгодно, але тільки не виходити за рамки закону", - сказав Аваков.

Він також підкреслив, що на вулицях українських міст не повинно бути жодних мілітаристських рухів.

"Я як міністр не дозволю, щоб були паралельні структури, які намагаються на вулицях поводитися як альтернативні мілітаристські формування", - додав голова МВС.

Нагадаємо, в неділю в Києві на території Косого капоніра Київської фортеці силове відгалуження партії "Національний корпус" провело "присягу" представників своєї організації "Національні дружини".

Потім "дружинники" пройшли маршем вулицями Києва до Майдану Незалежності. Після цього в соцмережах обурилися і розкритикували "Національні дружини". Також захід викликав у киян хвилю запитань: хто ці молоді люди і що вони робитимуть.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram