ГоловнаСуспільствоЖиття

Депутати сільради незаконно виділили понад 30 земельних ділянок на узбережжі Азовського моря

Сума завданих державі збитків становить понад 22 млн гривень.

Депутати сільради незаконно виділили понад 30 земельних ділянок на узбережжі Азовського моря
Фото: comments.ua

Співробітники Служби безпеки та прокуратури Донецької області викрили низку незаконних операцій із земельними ділянками на узбережжі Азовського моря.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

Правоохоронці задокументували, що депутати сільради і чиновники місцевого відділу Держгеокадастру протягом 2010-2012 років незаконно виділили понад 30 земельних ділянок по 10 соток кожна в селі Білосарайська Коса. Крім того, зловмисники, з порушенням вимог чинного законодавства з охорони прибережної водоохоронної смуги, штучно нарощували територію коси, підсипаючи на ділянки будівельні відходи і сміття.

Власниками незаконних ділянок ставали родичі і спільники чиновників. Потім земля реалізовувалася вже за ринковими цінами - 5-10 тисяч доларів за сотку. Отримані гроші витрачалися учасниками угоди на будівництво котеджів, готелів на узбережжі, придбання елітної нерухомості і виводилися за кордон, зокрема в Росію.

За висновком експертів, державі було завдано збитків на суму понад 22 млн гривень.

Під час обшуків за місцями роботи та проживання фігурантів справи правоохоронці виявили комп'ютерну техніку, землевпорядну документацію, чорнові записи, що підтверджують проведення операцій із земділянками.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу, депутату сільради і колишньому чиновнику Держгеокадастру повідомлено про підозру. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

Нагадаємо, голова сільради у Львівській області вимагав 33 тис. гривень за виділення земділянки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram