ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики запропонували Vodafone підключити зв'язок у "ДНР" через Росію

Учасники мінської підгрупи з безпеки не змогли домовитися про відновлення мобільного зв'язку на окупованій території.

Бойовики запропонували Vodafone підключити зв'язок у "ДНР" через Росію
Фото: EPA/UPG

Влада так званої Донецької народної республіки звернулася до компанії Vodafone-Україна з пропозицією відновити зв'язок у регіоні через "стик" у Ростові-на-Дону.

Про це розповідає Корреспондент із посиланням на сепаратистські ЗМІ.

Так званий міністр зв'язку "ДНР" Віктор Яценко запропонував компанії Vodafone-Україна підключити зв'язок МТС на окуповану територію через Росію. За його словами, компанія Vodafone-Україна відмовляється співпрацювати із сепаратистами.

"Ми озвучували потребу надіслати інженерів, і нам відповіли, що неможливо підключити додаткові станції зв'язку. МТС відмовляються співпрацювати", - сказав він.

У зв'язку із цим у своєму зверненні до Vodafone-Україна Яценко зазначив, що є можливість прийняти представників компанії в Ростові-на-Дону і запустити зв'язок у "ДНР" через Росію.

"Ми маємо можливість технічно прийняти їхній сигнал, "транспорт", у Ростові-на-Дону (Російська Федерація), через компанію МТС-Росія. Якщо їм заборонено мати будь-які контакти з представниками Донецької Народної Республіки і юридичними особами, то в нас є досить серйозна пропозиція про можливість "стику" в Ростові-на-Дону, де ми могли б забрати це з'єднання і через ті магістральні лінії, які підконтрольні ДНР, запустити зв'язок. У такому разі відразу відпадає проблема безпеки магістральних кабельних з'єднань на лінії зіткнення", - сказав він.

У той самий час учасники мінської підгрупи з безпеки в рамках відеоконференції не дійшли до компромісу в питанні відновлення зв'язку Vodafone на території "ДНР", повідомив представник так званої республіки в контактній групі Денис Пушилін.

За його словами, переговори продовжаться на засіданні Контактної групи 31 січня. Посередником у врегулюванні цього питання виступить ОБСЄ.

Нагадаємо, сигнал Vodafone на непідконтрольній території Донбасу зник у середині дня 11 січня. Виявилося, що був пошкоджений магістральний оптоволоконний кабель у районі підконтрольної "ДНР" Оленівки. Компанія висловила готовність провести ремонт, але зажадала забезпечення безпеки.

17 січня після отримання гарантій безпеки були розпочаті ремонтні роботи. 19 січня Vodafone відновив зв'язок на окупованій частині Луганської області. У компанії зазначили, що в Донецьку мережа "не піднімається" з невідомої причини.

"Vodafone-Україна" - єдиний український мобільний оператор, який працював на окупованих територіях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram