ГоловнаСуспільствоЖиття

"Я прошу Всевишнього, щоб зброя змовкла", - Папа Франциск

Понтифік зустрівся з вірянами УГКЦ в Італії.

"Я прошу Всевишнього, щоб зброя змовкла", - Папа Франциск
Фото: EPA/UPG

Папа Римський Франциск сьогодні відвідав собор святої Софії Української греко-католицької церкви в Римі. Він привітав вірян, які приїхали з різних кінців Італії, і виступив з промовою, повідомляє  Укрінформ.

У промові Папа Франциск, зокрема, згадав трьох уже покійних єпископів Української греко-католицької церкви, які перебуваючи у вигнанні, підтримували життя УГКЦ у підпіллі.

Він згадав кардинала Йосипа Сліпого, який побудував собор святої Софії в Римі, "щоб він став яскравим пророчим знаком свободи в ті роки, коли українці не мали доступу до жодних святинь", і єпископа Чміля, якому прислужував (на службах - ред.) ще молодим. Також Папа згадав кардинала Гузара, який "був не тільки батьком і главою, а й проповідником і старшим наставником багатьох людей".

Франциск висловив солідарність з вірянами-українцями з Італії: "Я розумію, що хоча ви тут, ваше серце вболіває за вашу країну, особливо через лихо війни та економічні негаразди".

"Я прийшов сюди, щоб сказати, що я з вами - близький до вас серцем, своєю молитвою, я з вами, коли звершую таїнство Євхаристії. Там я прошу Всевишнього, щоб зброя змовкла. Я також прошу Його, щоб ви більше не мусили йти на такі великі жертви заради того, щоб забезпечити гідне життя своїх близьких", - сказав Папа Римський.

 

Нагадаємо, раніше Папа Франциск закликав міжнародну спільноту пам'ятати про війну в Україні.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram