ГоловнаСуспільствоЖиття

У Криму на зустріч родичів політв'язнів пригнали два автозаки і ОМОН

Силовики прибули на засідання "Кримської солідарності" під приводом анонімного дзвінка

У Криму на зустріч родичів політв'язнів пригнали два автозаки і ОМОН
Фото: LB.ua

27 січня в Судаку на збори громадської ініціативи родичів політв'язнів "Кримська солідарність" приїхали співробітники російського ОМОНу і поліції, під приміщення підігнали два автозаки. Про це повідомляє кореспондент LB.ua у Криму.

Як пояснили представники правоохоронних органів, на гарячу лінію поліції надійшов дзвінок про те, що "за цією адресою проходять збори, заходять люди зі сумками, можливо, зі зброєю". Водночас, записуючи пояснення у присутніх, поліцейські уточнювали адресу, за якою прибули. 

Фото: facebook.com/savchuk.alyona

Силовики запропонували або переписати дані та взяти пояснення про мету зустрічі у всіх присутніх, або затримати і доставити в автозаках до відділення поліції і там скласти відповідні протоколи. Правоохоронці запитували в людей особисті дані, про причини зборів та наявність зброї і наркотиків, на виході у кожного фотографували паспорт.

Через деякий час засідання продовжилося в присутності поліції і ОМОНу. Учасники говорили про перебіг судових засідань, про стан здоров'я політв'язнів, про оплату штрафів. Деякі з силовиків проводили оперативну відеозйомку зборів, фіксували особи тих, хто виступав, і слухачів. На думку правозахисника, таким чином співробітники правоохоронних органів Криму хотіли зірвати засідання і залякати активістів.

"Кримська солідарність" - це громадська ініціатива, що об'єднує активістів, юристів і родичів політв'язнів. Щомісяця організація проводить збори, на яких обговорюється перебіг судових процесів над переслідуваними за політичними чи релігійними мотивами, стан здоров'я політв'язнів, активності для дітей підсудних.

Нагадаємо, у Криму активіста утримують в СІЗО без підстави майже два тижні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram