ГоловнаСуспільствоПодії

У "Борисполі" затримали росіянина з підробленим українським паспортом, купленим за € 1000.

Він перебуває в розшуку за участь у незаконних збройних формуваннях.

У "Борисполі" затримали росіянина з підробленим українським паспортом, купленим за € 1000.
Фото: dpsu.gov.ua

Українські прикордонники затримали на контрольно-пропускному пункті "Київ" громадянина Російської Федерації, який прилетів в Україну з підробленим паспортом.

Як повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України, росіянин прибув рейсом зі Стамбула (Туреччина) і для перетину кордону надав український паспорт, проте прикордонники відразу виявили заміну сторінки з установочними даними.

"У ході фільтраційних заходів порушник розповів, що паспорт придбав за € 1000 нібито у незнайомих осіб, використовуючи мобільні додатки, що дають змогу обмінюватися інформацією", - сказано в повідомленні.

Перевіривши затриманого росіянина за базою даних, прикордонники також встановили, що він намагався використовувати підроблений паспорт, оскільки перебуває в міжнародному розшуку за участь у незаконних збройних формуваннях і може бути пов'язаний з терористичними угрупованнями.

Щодо цього факту поінформовано правоохоронні органи.

ОКПП "Київ" включає в себе три пункти пропуску: вокзал "Київ-Пасажирський", аеропорти "Жуляни" та "Бориспіль". 27 січня зі Стамбула були рейси тільки в "Бориспіль".      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram