ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні почали перевірку всіх, хто отримав українське громадянство після 1991 року

Є випадки, коли суди дозволяли проживання в Україні на підставі фейкових довідок.

В Україні почали перевірку всіх, хто отримав українське громадянство після 1991 року
Фото: Надано автором

Державна міграційна служба почала перевірку всіх осіб, які отримали українське громадянство за роки незалежності України. Про це повідомив керівник Державної міграційної служби Максим Соколюк, повідомляє УНІАН.

За його словами, зафіксовані випадки, коли суди приймають рішення про проживання в Україні на підставі фейкової довідки про проживання в Україні до 1991 року, виданої посадовими особами міграційної служби.

"Розпочато роботу з повної перевірки підстав набуття українського громадянства за всі роки незалежності. Особливу увагу буде приділено набуттю громадянства за нововиявленими свідоцтвами про народження та на підставі рішень судів про встановлення факту проживання в Україні до 1991 року", - сказав Соколюк.

Він додав, що окремою проблемою в роботі Міграційної служби є прийняття судами рішень без залучення їх відомства третьою стороною, які міграційна служба зобов'язана виконувати. Зокрема, такі рішення стосуються підстав для набуття громадянства України, легалізації незаконних мігрантів та поновлення на посадах звільнених за провини працівників Міграційної служби.

Нагадаємо, раніше детективи НАБУ прийшли з обшуком до першого заступника голови ДМС Пімахової.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram