ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві зловмисники вимагали викуп $5 млн у біткойнах за двох викрадених осіб

Викрадачів приваблює можливість отримати викуп без ризику бути ідентифікованими.

У Києві зловмисники вимагали викуп $5 млн у біткойнах за двох викрадених осіб
Фото: vocativ.com

У Києві зловмисники вимагали викуп у криптовалюті за двох викрадених ними людей. Сума викупу в біткойнах становила еквівалент 5 млн доларів. Поліція затримала вимагачів.

Про це розповів начальник департаменту карного розшуку НПУ Сергій Тихонов, повідомляє прес-служба Національної поліції.

"Зловмисники ідентифіковані, зараз з ними проводять слідчі дії. Тим часом, ми активно працюємо далі, щоб встановити інших учасників злочинної групи та залучити їх до відповідальності", - зазначив він. За словами Тихонова, в результаті проведеної роботи поліцейські звільнили заручників, які провели в полоні кілька місяців.

Він зазначив, що в 2017 році поліція зареєструвала 507 кримінальних проваджень за фактом викрадення людей, 386 зловмисникам вже повідомлено про підозру. У чотирьох випадках зловмисники вимагали викуп у вигляді криптовалюти.

"Останнім часом маємо чотири факти викрадення людей з вимогою викупу в електронній валюті. Злочини мали місце в Києві, Вінниці та Одесі", - розповів Тихонов.

За словами начальника департаменту карного розшуку, в такій схемі зловмисників приваблює можливість отримати викуп без ризику бути ідентифікованими. Викрадачі виходять на зв'язок з родичами жертви, які готові віддати викуп, іноді навіть перебуваючи в інших країнах світу.

У кінці грудня повідомлялося, що невідомі в Києві викрали криптоексперта заради викупу $1 млн в біткойнах. За оперативною інформацією, Павло Лернер заплатив викуп і був "відпущений в шоковому стані".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram