ГоловнаСуспільствоЖиття

Держслужбовці не зацікавлені в підвищенні по службі, - Мінсоцполітики

Різниця в зарплаті становить не більш ніж 10%, а відповідальність збільшується.

Держслужбовці не зацікавлені в підвищенні по службі, - Мінсоцполітики
Александр Товстенко
Фото: Макс Левин

Схема виплати заробітної плати державним службовцям потребує доопрацювання. Зокрема, необхідно збільшити різницю в зарплаті між працівниками різних рівнів. Про це під час круглого столу в Інституті Горшеніна заявив Олександр Товстенко, директор департаменту заробітної плати та умов праці Міністерства соцполітики.

"Не всі фахівці задоволені підвищенням, оскільки різниця між головним фахівцем і начальником становить менш ніж 10%, поріг відчутності низький і мотивує мало", - сказав Товстенко.

При цьому чиновник зазначив, що оклад фахівців низького районного рівня є конкурентним на рівні району. Про це свідчать дані аналізу заробітної плати держпрацівників Міністерством соцполітики.

Також Товстенко додав, що в Міністерстві працюють над окремим положенням про преміювання. На цей момент, згідно з постановою "Про упорядкування структури заробітної плати працівників державних органів", яку Кабмін схвалив учора, 25 січня, преміювання може здійснюватися в межах 30% від посадового окладу.

Також зменшилася кількість стимулюючих виплат, зокрема, йдеться про доплату за інтенсивність і доплату за виконання особливо важливої роботи. Ці виплати, за словами чиновника, дозволені лише до кінця року.

Разом з тим, як сказав Товстенко, мінімальний оклад держслужбовця, який, відповідно до закону, має становити два прожиткові мінімуми, зараз забезпечити неможливо. На сьогодні оклад становить півтора прожиткові мінімуми. Збільшити його до необхідної суми зможуть тільки до 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram