ГоловнаСуспільствоПодії

Названа причина аварії вертольота в Кременчуці

Пілоти не помітили трос від телевежі.

Названа причина аварії вертольота в Кременчуці

Причиною катастрофи вертольота в Кременчуці стало те, що пілоти не помітили розтяжки троса, який тримає телевежу, повідомив речник управління Нацполіції Полтавської області Юрій Сулаєв. Четверо членів екіпажу були досвідченими льотчиками.

"Вікова категорія загиблих - 48-58 років, усі досвідчені, здійснювали тренувальні польоти згідно з планом-завданням. І біля вежі однієї з місцевих компаній, за попередньою версією слідства, радше за все, не помітили розтяжки троса, який тримає телевежу, в результаті чого гвинтом підняли цей трос, після чого сталося падіння і займання. Це попередня версія слідства, над якою зараз працюють", - сказав Сулаєв в ефірі телеканалу "112 Україна".

У результаті падіння вертольота більше ніхто не постраждав.

Агентство УНІАН з посиланням на ДСНС України в Полтавській області повідомляє імена загиблих. Це командир повітряного судна Сергій Олександрович Шевченко, другий пілот Микола Володимирович Науменко, бортовий інженер Олексій Миколайович Овчарук, бортовий інженер-інструктор Олексій Вікторович Блінков.

Нагадаємо, інцидент стався в Автозаводському районі Кременчука ввечері 25 січня, вертоліт Мі-8 приватної авіакомпанії "Українські вертольоти" впав і загорівся.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram