ГоловнаСуспільствоПодії

У будівлі суду Сєвєродонецька застрелився боєць Нацгвардії (оновлено)

Обставини і причини події встановлюють.

У будівлі суду Сєвєродонецька застрелився боєць Нацгвардії (оновлено)
Фото: president.gov.ua

У Сєвєродонецьку під час несення служби з охорони адміністративної будівлі Апеляційного суду Луганської області покінчив життя самогубством 22-річний військовослужбовець Національної гвардії України.

Про це повідомляють на сайті поліції області.

"Сьогодні близько 6:30 у Сєвєродонецький відділ поліції від старшого наряду охорони суду надійшло повідомлення про те, що під час несення служби наряду в складі трьох військовослужбовців 22-річний солдат НГУ наклав на себе руки", - йдеться в повідомленні.

На місці події працює слідчо-оперативна група. Табельну зброю загиблого вилучено.

Обставини і причини події встановлюються.

Відкрито кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу (вбивство). Досудове розслідування буде проводитися під процесуальним керівництвом військової прокуратури.

Оновлення. Загиблий нацгвардієць залишив передсмертну записку, повідомила в коментарі телеканалу "112 Україна" прес-секретар поліції Луганської області Тетяна Погукай.

"Під час огляду місця події було знайдено в речах військовослужбовця передсмертну записку. Всі обставини події, мотиви, чому хлопець так вчинив, усе одно будуть з'ясовуватися. Ми повинні бути впевненими в тому, що це саме самогубство", - сказала прес-секретар.

Нагадаємо, 17 січня в Дніпрі на території об'єкту, що охороняється, був знайдений мертвим військовослужбовець-строковик 1998 року народження. Солдат вистрілив собі в голову з автомата Калашникова.

У 2017 році небойові втрати ЗСУ на Донбасі склали 98 військових. Усього українська армія за рік втратила близько 200 бійців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram