ГоловнаСуспільствоПодії

У київські озера Лебедине і Позняки потрапила забруднена вода з будівництва

На будівельників поскаржилися в поліцію і КМДА.

У Києві в результаті зливу відходів при будівництві забруднені озера Лебедине і Позняки.

На сайті Державного агентства рибного господарства України йдеться, що рибоохорона разом з представниками Інституту рибного господарства НААН і іхтіопатологічної лабораторії виявила на озері ополонку зі значною концентрацією риби. Вміст розчиненого в воді кисню при температурі 2 градусів виявився значно нижчим гранично допустимої концентрації (0,5 мг/л), що свідчить про явище задухи.

Фото: Vladimir Mukhin / facebook.com

Біля озера виявили будівельний майданчик, де під час проведення робіт накопичується забруднена вода з домішками паливно-мастильних матеріалів, яка за допомогою помпи перекачується в оз. Лебедине, а звідти потрапляє в оз. Позняки.

Фото: Vladimir Mukhin / facebook.com

Фото: Vladimir Mukhin / facebook.com

Температура води в місці скидання забруднених вод сягає +11 градусів, вода має характерний їдкий запах, сірого кольору, каламутна. В цьому місці відібрано проби води для проведення досліджень на базі Інституту рибного господарства НААН.

Про подію повідомили Головне управління Нацполіції в Києві, Державну екологічну інспекцію в Києві і Київську міську державну адміністрацію.

Зараз Київський рибоохоронний патруль займається ліквідацією негативних наслідків. Патруль цілодобово охороняє озеро для уникнення незаконного вилучення водних біоресурсів місцевим населенням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram