ГоловнаСуспільствоЖиття

Головою наглядової ради "Укроборонпрому" обрано ректора КПІ Згуровського

Заступником голови обрано екс-головнокомандувача Військово-повітряних сил Ярослава Скалька.

Головою Наглядової ради державного концерну "Укроборонпром" обрано ректора Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського" Михайла Згуровського.

Михайло Згуровський
Фото: Студвей
Михайло Згуровський

Про це повідомляють на сайті "Укроборонпрому".

Заступником голови обрано генерал-лейтенанта Ярослава Скалька, екс-головнокомандувача Військово-повітряних сил України.

Ярослав Скалько
Фото: panoramio.com
Ярослав Скалько

Зазначають, що Наглядова рада закликала Кабінет Міністрів "якомога швидше призначити ще двох членів Наглядової ради, які повинні бути іноземними фахівцями світового рівня з міжнародним військовим і управлінським досвідом. При цьому один із цих фахівців має стати другим заступником голови".

Наглядова рада є вищим органом управління "Укроборонпрому", до її повноважень належить затвердження стратегії розвитку і напрямків діяльності Концерну, здійснення контролю за виконанням Концерном і його учасниками покладених на них завдань у сфері оборонно-промислового комплексу та військово-технічного співробітництва, затвердження напрямків діяльності Концерну, а також визначення інвестиційної політики.

Крім того, Наглядова рада здійснює контроль за ефективним використанням і збереженням об'єктів державної власності, переданих в управління Концерну, здійсненням фінансово-господарської діяльності Концерну та виконує інші завдання відповідно до Статуту "Укроборонпрому".

Згуровський - ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського, академік Національної академії наук, доктор технічних наук, заслужений діяч науки і техніки, тричі лауреат Державної премії в галузі науки і техніки, лауреат премії В.М. Глушкова НАН України, професор.

Нагадаємо, в листопаді минулого року протягом Години питань до уряду у Верховній Раді прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що "Укроборонпром" повинен вирішити погашення заборгованості із зарплати на суднозаводі, який перебуває в його управлінні.

13 грудня уряд доручив "Укроборонпрому" до 25 грудня забезпечити погашення заборгованості. На засіданні уряду 27 грудня прем'єр-міністр Володимир Гройсман зажадав відставки голови "Укроборонпрому" Романа Романова, оскільки заборгованість не погашено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram