ГоловнаСуспільствоПодії

2017 року в Україні відбулося 1551 умисне вбивство

Поліція розкриває дев'ять із десяти вбивств.

2017 року в Україні сталося 1551 умисне вбивство, що на 10% менше порівняно з попереднім роком. Майже 90% убивств були розкриті.

Про це

повідомила прес-служба Національної поліції.

"Розкриття вбивств - це передусім індикатор роботи карного розшуку. За цим показником можна зробити висновки, як працюють оперативні служби. Але ми дивимося і на те, як громадяни сприймають нашу роботу. На жаль, найчастіше громадська думка формується на підставі розслідувань кількох резонансних злочинів. При цьому майже 90% розкритих убивств мало кого цікавлять. Це ретельна, копітка робота. Усі побутові вбивства - не "на слуху", але вони розкриваються. Йде щоденна робота карного розшуку, про яку мало хто знає", - заявив начальник департаменту карного розшуку Сергій Тихонов.

Минулого року поліція також зафіксувала 2024 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень (розкрито 91%) і 596 тілесних ушкоджень зі смертельними наслідками (розкрито 92%). Сталося 245 зґвалтувань (розкрито 94%).

Тихонов заявив, що відзначається тенденція до зниження кількості тяжких та особливо тяжких злочинів щодо людини. Число умисних убивств зменшилося на 10%, зґвалтувань - на 25%, побиттів - на 8%, побиттів зі смертельними наслідками - на 12%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram