ГоловнаСуспільствоЖиття

Через розгром храму в Сімферополі російськими силовиками УПЦ КП звернулася до Європейського суду

Йдеться про події серпня 2017.

Через розгром храму в Сімферополі російськими силовиками УПЦ КП звернулася до Європейського суду
Архиепископ Климент
Фото: ru.krymr.com

Представники Української православної церкви Київського патріархату направили в Європейський суд з прав людини заяву щодо подій серпня 2017 року, коли російські правоохоронці опечатали частину приміщень сімферопольського храму святих рівноапостольних князів Ольги та Володимира, вивезли майно і застосували рукоприкладство до архієпископа Сімферопольського і Кримського УПЦ КП Климента. Про це він розповів в коментарі Крим.Реалии.

«Європейський суд з прав людини прийняв цю заяву, зареєстрував її ... Події в серпні ще більше згуртували громаду, люди розуміють, що в будь-який момент можуть закрити церкву. Коли складаються такі обставини, вони призводять до того, що люди через острах залишитися без своєї церкви, без літургії, без причастя, йдуть до церкви. Я дякую Богові за все», - зазначив владика Климент.

У кінці серпня російські судові виконавці за підтримки силовиків вивезли власність з сімферопольського храму святих рівноапостольних князів Ольги та Володимира і фактично позбавили прихожан можливості збиратися на богослужіння.

Коли вивозили речі, до архієпископа Климента застосували силу, виламавши руку, і не пустили його в храм. Він зажадав від ФСБ - перевірити законність дій Федеральної судово-виконавчої служби та забезпечити безпеку  вірян Київського патріархату.

Після анексії Криму підконтрольна Кремлю влада захопила частину будівель Кримської єпархії УПЦ КП і провела конкурс на оренду частини приміщень церкви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram