ГоловнаСуспільствоПодії

У Прилуках знайшли нелегальний кол-центр російського банку

Оператори обслуговували клієнтів з Росії та Криму через інтернет і IP-телефонію.

У Прилуках знайшли нелегальний кол-центр російського банку
Фото: ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки України виявили в Прилуках нелегальний кол-центр одного з російських банків. Він був організований московською комерційною структурою з метою оптимізації витрат. Оператори обслуговували клієнтів з Росії та Криму через інтернет і IP-телефонію.

Про це повідомила СБУ в суботу.

Оперативники спецслужби задокументували, що на серверному обладнанні кол-центру, який був у Росії, накопичувалися особисті дані українських громадян, оскільки кандидати на роботу в компанію, попри неофіційне працевлаштування, зобов'язані були повідомити роботодавцю свої персональні дані: домашню адресу, номери мобільних телефонів, адреси поштових електронних скриньок, акаунти в соціальних мережах і под.

Під час санкціонованих обшуків у приміщеннях закладу правоохоронці виявили документацію і комп'ютерну техніку, що підтверджують незаконність функціонування кол-центру.

Перевіряється інформація про причетність російської компанії та її "осередка" до фінансування незаконних збройних формувань ОРДЛО.

Кол-центр закрито.

Нагадаємо, що аналогічний випадок стався влітку в Сумах. Там теж знайшли кол-центр російського банку. За даними правоохоронців, нелегальний кол-центр на замовлення топ-менеджменту банку організував один з київських бізнесменів. У підпільному контакт-центрі за мінімальну плату працювали місцеві студенти, яких звільняли після завершення "випробного терміну".         

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram