ГоловнаСуспільствоПодії

У поліції повідомили подробиці стрілянини в Одесі

Розпочато кримінальне провадження за двома статтями.

У поліції Одеської області повідомили подробиці з місця стрілянини на вул. Новосельського в Одесі, в результаті якої двоє людей загинули і четверо отримали поранення.

"Встановлено, що другий загиблий - знайомий вбитого стрільця. За попередніми даними, між ними був конфлікт. Під час стрілянини по правоохоронцях розшукуваний зробив постріли і в сторону товариша", - повідомляє прес-служба обласної поліції.

Під час штурму в приміщенні, де ховався зловмисник, співробітники поліції виявили ще двох раніше судимих чоловіків. Зараз вони доставлені в Приморський відділ поліції для проведення слідчих дій.

На місці події поліцейські виявили вогнепальну перероблену атипову зброю, а також міні-цех з її виготовлення. Крім цього, в сумці, яка була на тілі загиблого стрілка, виявлені чотири осколкові гранати.

У поліції повідомили, що за цим фактом розпочато кримінальне провадження з ст 115 (умисне вбивство) і 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Зараз роботу з розкриття цих злочинів продовжує посилена слідчо-оперативна група. За місцем проживання загиблого стрілка і в катакомбах проводяться фільтраційні заходи.

"Поранені (троє правоохоронців і цивільна особа) перебувають в лікарні. Один з поліцейських - в украй важкому стані. За його життя борються лікарі", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні в Приморському районі Одеси поліцейські застрелили чоловіка, який поранив трьох правоохоронців і таксиста.

Як з'ясувалося, вбитий чоловік - відомий одеський проросійський діяч Валентин Дорошенко. Він називав себе "членом партії Сталіна", в 2010-му році намагався балотуватися в мери Одеси, а роком раніше навіть викликав тодішнього міського голову Едуарда Гурвіца на дуель - приїжджав до муніципалітету на коні з мечем в руці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram