ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Кількість хворих на кір у Києві збільшилася до 109 осіб

Спостерігається тенденція до уповільнення темпів захворюваності.

Кількість хворих на кір у Києві збільшилася до 109 осіб
Фото: tournavigator.ru

У Києві станом на 19 січня зареєстровано 109 випадків захворювання на кір, у тому числі 81 випадок серед дітей віком до 17 років.

Про це повідомляють на сайті Київської міської держадміністрації.

"На щастя, спостерігається тенденція до уповільнення темпів захворюваності на кір. Цьому, безумовно, сприяє активність населення щодо вакцинації і заходи, введені міською владою. Однак розслаблятися рано. Слідкуйте за собою, не відвідуйте без необхідності закриті приміщення з великим скупченням людей, не нехтуйте елементарними заходами, на зразок вологого прибирання і провітрювання", - нагадала директор Департаменту охорони здоров'я КМДА Валентина Гінзбург.

Вона також зазначила, що за перші вісім днів нового року в Києві щеплення від кору зробили 23 тис. осіб, переважна більшість із них - діти.

"Це дуже хороша цифра, яка свідчить про те, що кияни - перш за все батьки - прислухалися до лікарів, повірили в те, що вакцинація - найнадійніший спосіб профілактики більшості інфекційних хвороб. Однак потрібно розуміти, що кір - не єдина небезпечна інфекційна хвороба. Є багато інших загрозливих захворювань, уникнути яких допоможуть щеплення", - додала Гінзбург.

Вона закликала жителів столиці не зупинятися і не обмежуватися тільки вакцинацією проти кору.

Нагадаємо, в Україні від ускладнень після кору з початку року померло троє людей, ще п'ятеро - минулого року.

Міністерство охорони здоров'я виступило за введення відповідальності за відмову від вакцинації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram