ГоловнаСуспільствоПодії

Місія ОБСЄ констатувала різке загострення бойових дій на Донбасі

"Здається, сторони готуються до продовження насильства, а не до його припинення".

Місія ОБСЄ констатувала різке загострення бойових дій на Донбасі
Александр Хуг підчас візиту в Авдіівку
Фото: EPA/UPG

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співпраці в Європі підрахувала, що минулого тижня кількість обстрілів на Донбасі зросла на 70%. У 371 випадку застосовувалося важке озброєння, тоді як за перший тиждень 2018 року таких випадків було лише шість.

"Протягом минулого тижня ситуація з безпекою на сході України знову погіршилася. СММ ОБСЄ зафіксувала майже 6500 порушень припинення вогню, що майже на 70% більше, ніж минулого тижня", - заявив перший заступник голови СММ Александр Хуг на брифінгу в п'ятницю.

За спостереженнями СММ ОБСЄ, жодного прогресу у відведенні сил і засобів від лінії розмежування минулого тижня не було. Навпаки, спостерігачі помітили, що вздовж фронту з'являються нові траншеї. "Здається, сторони готуються до продовження насильства, а не до його припинення", - сказав Хуг.

Нагадаємо, що 18 січня російсько-окупаційні війська двічі порушили режим тиші на Донбасі. Від снарядів жоден військовослужбовець не загинув і не був поранений. Однак під час проведення інженерних робіт на Донецькому напрямку отримав бойову травму один військовослужбовець Збройних Сил України. Його доставили у військовий госпіталь, стан здоров'я бійця задовільний.

17 січня бойовики сім разів порушили перемир'я в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі. В результаті обстрілу загинув один військовослужбовець. Крім того, під час виконання бойового завдання в результаті підриву техніки на міні загинули ще двоє бійців. Ще п'ятеро військовослужбовців отримали бойові травми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram