ГоловнаСуспільствоПодії

Трьом запорізьким патрульним пред'явлено звинувачення в тортурах

Поліцейські побили водія і тримали його на вулиці шість годин.

Трьом запорізьким патрульним пред'явлено звинувачення в тортурах

Прокуратура Запорізької області повідомила про підозру трьом патрульним поліцейським, які катували і знущалися з громадянина за допомогою спецзасобів.

Це сталося ще 12 жовтня на стаціонарному посту "Запоріжжя-північ", який розташований на автомагістралі при в'їзді в місто з боку Дніпра. Перебуваючи на чергуванні, патрульні зупинили автомобіль і з незрозумілих причин наділи на водія наручники і почали бити гумовими кийками (медики нарахували сліди від 13 ударів на тілі), повідомив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко в фейсбуці.

Патрульні утримували потерпілого вночі на вулиці понад шість годин. Водієві також не дали можливості зігрітися в приміщенні поста, поїсти, заборонили спілкуватися з родичами й адвокатом.

Зараз вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Їхні дії кваліфіковані за двома статтями: ч. 2 ст. 127 (катування, вчинені за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень, якщо воно супроводжувалося насильством, застосуванням зброї або болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями) КК України. Санкція за скоєний злочин передбачає кримінальне покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram