ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Хвороба Боткіна підтвердилася у 55 жителів Миколаївської області

В інфекційних лікарнях перебувають 55 дорослих і 22 дитини.

Хвороба Боткіна підтвердилася у 55 жителів Миколаївської області
Фото: 112.international

У Миколаївській області гепатит А (хвороба Боткіна) підтвердилася в 55 осіб, повідомили в обласному управлінні охорони здоров'я.

"В обласній інфекційній лікарні перебувають 55 пацієнтів. З них підтверджено діагноз у 38 осіб. Ще 22 дитини перебувають в обласній дитячій інфекційній лікарні, діагноз підтверджено у 17 дітей", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, на початку січня в Миколаєві зафіксували спалах захворюваності на вірусний гепатит А (хвороба Боткіна).

Тоді заступник головного санітарного лікаря області припустив, що хвороба могла передатися через питну воду.

За фактом масового захворювання громадян гепатитом А поліція відкрила кримінальну справу за ч. 3 ст. 130 КК України (зараження вірусом імунодефіциту людини чи іншою невиліковною інфекційною хворобою).

Гепатит А - хвороба печінки, що викликається вірусом, який поширюється, в основному, при споживанні неінфікованою (або невакцинованою) людиною харчових продуктів або води, забруднених фекаліями інфікованої людини. Хвороба тісно пов'язана з відсутністю безпечної води або їжі, неналежною санітарією і поганою особистою гігієною.

На відміну від гепатиту В і С інфікування гепатитом А не призводить до розвитку хронічної хвороби печінки і рідко закінчується смертельним результатом, але може викликати симптоми, що ослабляють здоров'я, і блискавичний гепатит (гостру печінкову недостатність), який часто є смертельним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram