ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики тричі порушили перемир'я на Донбасі

Військовослужбовці у відповідь вогонь не відкривали.

За добу бойовики тричі порушили перемир'я на Донбасі
Фото: Макс Левин

Російсько-окупаційні війська на деяких ділянках лінії зіткнення на Донбасі продовжують порушувати перемир'я. З початку доби зафіксовано три обстріли позицій Збройних Сил України.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО в Фейсбуці.

На Донецькому напрямку противник вів вогонь з 82-мм мінометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї по захисниках Пісків. З мінометів такого ж калібру бойовики обстрілювали опорні пункти навколо Верхньоторецького.

Також близько години з гранатометів і стрілецької зброї бойовики провокували військовослужбовців на бойове протистояння в районі Новотроїцького.

"Українські військовослужбовці ні в якому разі на провокації супротивника не піддалися і вогонь у відповідь не відкривали.

На інших ділянках нашої оборони порушень режиму тиші не зафіксовано", - відзначають в штабі.

Нагадаємо, 6 жовтня Верховна Рада 233 голосами прийняла законопроект №7163 "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях" в першому читанні. З нього прибрали згадку про Мінські угоди. Документ визначає контрольовані "ДНР" і "ЛНР" території як тимчасово окуповані Росією.

Військова присутність України на Донбасі визначається як "заходи щодо забезпечення національної безпеки і оборони, стримування і відсічі російської збройної агресії в Донецькій і Луганській областях". Вносяться відповідні правки в інші законопроекти, які замінять термін "антитерористична операція".

Керівництво силовиками, що задіяні в цих заходах, покладається на Об'єднаний оперативний штаб Збройних Сил України.

Парламенту залишилося розглянути 50 поправок до цього закону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram