ГоловнаСуспільствоЖиття

Визначено володарів міжнародних і спеціальних премій 22-ї загальнонаціональної програми «Людина року - 2017» Новости компаний

Названо імена володарів міжнародних і спеціальних премій 22-ї програми «Людина року-2017»:

1. «Міжнародна премія в галузі суспільно-політичної діяльності» - Президент Республіки Мальта Марі-Луїз Колейро-Прека

Президент Мальти особисто демонструє рішучу позицію підтримки по відношенню до України на найвищому міжнародному рівні щодо євро інтеграційних стремлінь, суверенітету і територіальної цілісності України. Саме Мальтійське головування в Раді ЄС ознаменувалось надзвичайно важливою подією у співпраці Україна - ЄС - вступом в силу рішення про лібералізацію візового режиму для громадян України.

Президент Мальти нагороджена Орденом князя Ярослава Мудрого I ст. за визначний особистий внесок у розвиток українсько-мальтійських міждержавних відносин.

2. «Міжнародна премія в галузі дипломатії» - Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Корея в Україні Лі Янг-Гу

За безпосереднього сприяння пана Посла активно розвивається співпраця між Україною та Республікою Корея в галузі економіки, наукового та технічного співробітництва, освіти, культури та спорту, в збереженні історичної спадщини. 

За останній рік організовано 5 економічних форумів співробітництва Україна – Республіка Корея у Києві та Сеулі. У жовтні 2016р. - Міжурядова комісія з питань торгівлі та економічного співробітництва України та Республіки Корея за участі Заступника Міністра закордонних справ Республіки Корея.

3. Міжнародна премія за видатний внесок у розвиток культури та мистецтва України -Народна артистка України, солістка Національної Опери України Людмила Монастирська

Українська оперна співачка Людмила Монастирська – лауреат міжнародних конкурсів, виступає на кращих оперних сценах світу. Володарка унікального сопрано, солістка Національної опери України, Лауреат Державної премії імені Шевченка. Вокал Людмили Монастирської — це справжнє національне надбання України. 

8 листопада 2017 року Людмилі Монастирській було присвоєно звання Народної артистки України.

4. Міжнародна премія за укріплення культурних контактів та духовне зближення народів – Народний артист Молдови Іон Суручану (Молдова)

Народний улюбленець, молдовський естрадний співак, його пісні і творчість добре знані в Україні і давно стали частиною і української музичної культури.

Дебютував в 1968 році в якості соліста ансамблю «Норок», згодом був солістом ансамблю «Букурія».

Найвідоміші його пісні «Незабудка», «Нумай еу», «Гуляй, гуляй», «Ностальгія».

Іон Суручану і сьогодні залишається затребуваним артистом і продовжує концертну і гастрольну діяльність.

5. Міжнародна премія в галузі культури та мистецтва – популярні естрадні співачки Сестри Роуз (США)

Елла та Діна Роуз – популярні американські естрадні співачки українського походження. В США вони заснували музичну групу «Double Delight». Їх творчість затребувана і популярна в США та Канаді, де вони активно гастролюють. А популярність в Україні та інших країнах СНД сестри Роуз здобули завдяки пісням, написаним у співпраці з композиторами Ігорем Крутим та Ігорем Ніколаєвим.

6. Спеціальна премія ім.М.Вороніна «За високий стиль життя» - Народна артистка України, Герой України Ніна Матвієнко

Ніна Матвієнко - Народна артистка України, Лауреат Державної премії УРСР ім. Т.Г. Шевченка, Герой України.

Життєвий шлях співачки – це взірець діяльності людини, що має непересічний талант, величезний творчий потенціал і щиру українську душу.

 Міжнародні і спеціальні премії за 2017 рік будуть вручені їх володарям під час проведення 22-ї церемонії вручення премії «Людина року – 2017», яка відбудеться 24 березня 2018 року в Національній опері України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram