ГоловнаСуспільствоПодії

Вантажний вагон поїзда зійшов з рейок через крадіїв металобрухту в Дніпропетровській області

Критичною залишається ситуація з розкраданням майна "УЗ" на території Дніпропетровської і Запорізької областей.

Вантажний вагон поїзда зійшов з рейок через крадіїв металобрухту в Дніпропетровській області
Архив
Фото: Сахалин.Инфо

На станції Ерастівка у Дніпропетровській області зійшов із рейок вагон вантажного поїзда.

Про це повідомляють на сайті "Укрзалізниці".

"16 січня о 23:45 на станції Ерастівка, що на Дніпропетровщині, на стрілочному переводі зійшов з рейок вагон вантажного поїзда. Це сталося через потрапляння під колесо пакета металобрухту, що викинули крадії з попереднього вагона на перегоні П’ятихатки – Ерастівка. Через подію дев’ять пасажирських поїздів було затримано на термін до чотирьох годин. Випадок розслідують правоохороні органи", - йдеться в повідомленні.

Залізничники зазначають, що 2017 року зафіксовано 5814 випадків розкрадання і завдано збитків на суму 54,4 млн гривень. Для порівняння - 2016 року зареєстровано 4111 випадків і заподіяно близько 37 млн гривень збитків.

Також воєнізована охорона "Укрзалізниці" протягом минулого року затримала 1156 зловмисників (2016 року - 850 осіб).

"Вкрай критичною залишається ситуація на території Дніпропетровської і Запорізької областей у межах регіональної філії «Придніпровська залізниця», пов'язана з великою кількістю випадків розкрадання сторонніми особами пристроїв залізничної автоматики. Найбільше крадіжок і пошкоджень приладів автоматики з релейних шаф і колійних ящиків (реле, трансформатори і т.ін.), дросель-трансформаторів, дроту повітряних ліній зв'язку, кабелів", - повідомили в "УЗ".

Зазначають, що заходи, які вживаються залізничниками, а також неодноразові звернення в МВС і Службу безпеки з приводу активізації роботи місцевих підрозділів бажаного результату не дають. За добу на одному об'єкті фіксують по декілька втручань.

Нагадаємо, раніше в селі Сіль Закарпатської області зійшли з рейок і перекинулися два останні вагони вантажного потяга. Причина невідома.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram