ГоловнаСуспільствоВійна

ЗСУ гарантували безпеку ремонту мережі "Vodafone" на Донбасі

"ДНР" гарантій не надала.

ЗСУ гарантували безпеку ремонту мережі "Vodafone" на Донбасі

Українська сторона станом на 16 січня виконала всі процедурні кроки щодо забезпечення початку робіт для відновлення працездатності пошкодженого обладнання мобільного оператора "Vodafone-Україна" і надала необхідні гарантії безпеки їх проведення.

Про це повідомляє українська сторона Спільного центру контролю і координації у фейсбуці.

Ці питання вирішуються за сприяння української сторони СЦКК, штабу АТО і СММ ОБСЄ в Україні.

"Разом з тим, процес вирішення цієї проблеми з боку ОРДО перебуває на "нульовому" рівні: гарантій безпеки з боку НЗФ ОРДО, необхідних на час проведення ремонтних робіт, немає. Водночас активне небажання керівників ОРДО зробити будь-які конструктивні кроки для відновлення роботи мобільного оператора "Vodafone-Україна" маскуються масовими інформаційними "вкидання" і поширенням у підконтрольних їм ЗМІ інформації, яка звинувачує українську сторону в нездатності і небажанні проведення зазначених ремонтних робіт", - йдеться в повідомленні.

Українська сторона СЦКК сподівається, що за сприяння СММ ОБСЄ таки вдасться розпочати роботи з відновлення пошкодженого обладнання "Vodafone-Україна".

Нагадаємо, зв'язок зник у середині дня 11 січня. Виявилося, що був пошкоджений магістральний оптоволоконний кабель "Vodafone-Україна" в районі підконтрольної "ДНР" Оленівки. Компанія висловила готовність провести ремонт, але зажадала забезпечення безпеки.

"Vodafone-Україна" - єдиний український мобільний оператор, який працював на окупованих територіях. Створені в "ДНР" і "ЛНР" "власні оператори" "Фенікс" і "Лугаком" після пошкодження мережі "Vodafone-Україна" працюють з перебоями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram