ГоловнаСуспільствоПодії

Синоптики прогнозують сильний снігопад у четвер

Водіям рекомендують за змогою відмовитися від поїздок.

Синоптики прогнозують сильний снігопад у четвер
Фото: EPA/UPG

Укргідрометцентр попередив, що 18 січня на території України, в тому числі в Києві, пройдуть сильні снігопади.

17 січня вночі сильний сніг очікується на Закарпатті й у Карпатах; у горах у зв'язку із цим істотна сніголавинна небезпека (3-й рівень).

18 січня в результаті впливу активного циклону очікується погіршення погодних умов на території Київської, Чернігівської, Сумської, Черкаської, Полтавської, Кіровоградської, Одеської та Миколаївської областей. Синоптики прогнозують сильні і дуже сильні снігопади, хуртовини, утворення снігового покриву висотою до 40 сантиметрів, у Києві - близько 20 сантиметрів.

У Дніпропетровській, Запорізькій і Херсонській областях - сильний дощ із переходом у сніг.

В Україні, крім західних областей, посилення вітру до 15-20 м/с, в Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Луганській областях - 25-28 м/с, на дорогах України - ожеледиця.

Патрульна поліція України у зв'язку із цим рекомендує автомобілістам завчасно планувати маршрути своїх поїздок або за змогою взагалі відмовитися від них на час ускладнення погодних умов. "Радимо водіям бути особливо уважними, під час руху неухильно дотримуватися правил дорожнього руху. Не забувайте про ремені безпеки, дотримуйтеся безпечної швидкості та дистанції, правил паркування (аби не заважати роботі снігоприбиральної техніки)", - нагадали також у патрульній поліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram