ГоловнаСуспільствоПодії

Одеським патрульним довелося відстрілюватися під час затримання п'яного водія

За нього заступилися відвідувачі розташованого поряд ресторану.

Одеським патрульним довелося відстрілюватися під час затримання п'яного водія

Співробітнику одеської поліції вчора довелося застосувати вогнепальну зброю у зв'язку із загрозою життю напарниці.

Про це повідомили в прес-службі патрульної поліції. За даними відомства, інцидент стався близько 23-ї години вечора, екіпаж патрулював трасу "Одеса-Київ" і отримав інформацію про те, що в селі Дачне Біляївського району Одеської області нетверезий водій керує автомобілем Merсedes.

Автомобіль вдалося зупинити на вулиці Миру. Патрульні відразу звернули увагу, що водій легковика нетверезий. На вимоги інспекторів пред'явити документи чоловік не реагував, поводився агресивно і кидався в бійку. Під час спілкування з порушником відвідувачі розташованого поряд розважального закладу почали погрожувати поліцейським, намагалися провокувати конфлікт і хапали патрульних за елементи уніформи.

На вимоги інспекторів припинити незаконні дії правопорушники не реагували. Вони вдарили по голові жінку-інспектора та намагалися переїхати її автомобілем. Щоб зупинити автомобіль і врятувати патрульну, поліцейським довелося застосувати табельний пістолет. У результаті одного з порушників вдалося затримати, але інший зник на автомобілі в невідомому напрямку. На місце події викликали слідчу групу.

Затриманого передали слідчим для правової кваліфікації його дій. Поліцейська звернулася до медичного закладу, де перебуває під наглядом лікарів. За цим фактом відкрили кримінальне провадження.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з правової кваліфікації злочину, відповідальність за який передбачена частиною 2 статті 345 КК України (насильство стосовно співробітника правоохоронного органу). Тривають слідчі дії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram