ГоловнаСуспільствоЖиття

Росія розгорнула в Криму черговий зенітно-ракетний комплекс С-400

ЗРК розташували поблизу Севастополя.

Росія розгорнула в Криму черговий зенітно-ракетний комплекс С-400
Ракетно-зенитый комплект С-400 *Триумф*
Фото: pakistantoday.com.pk

У анексованому Росією Криму поблизу Севастополя розгорнули другий дивізіон російських зенітно-ракетних комплексів С-400 "Тріумф". Про вихід на бойове чергування ще одного дивізіону новітніх російських ЗРК в Криму повідомили в суботу, 13 січня, в командуванні четвертої армії російських військово-повітряних і протиповітряних сил, повідомляє інформагентство "Інтерфакс".

Комплекс буде контролювати повітряний простір над Чонгаром і Армянськом на кордоні з материковою Україною. У Кремлі заявили, що на такий крок їх підштовхнула «диверсійна діяльність на російсько-українському кордоні». За задумом, ці ЗРК повинні захищати не тільки територію анексованого півострова, але і значну частину Краснодарського краю.

Росіяни розгорнули пускові установки, здійснили прив'язку і орієнтування комплексів на місцевості, почавши виявлення і відстеження цілей. Відзначається, що час розгортання комплексу в бойове положення становить менш ніж п`ять хвилин.

С-400 - російська зенітно-ракетна система великої і середньої дальності. Система здатна на дальності до 400 кілометрів вражати аеродинамічні цілі, а також балістичні цілі на дальності до 60 кілометрів. Максимальна швидкість цілі, яку може перехопити система, - 4,8 кілометри в секунду.

Нагадаємо, Перший дивізіон системи протиповітряної оборони С-400 "Тріумф" надійшов на озброєння гвардійського зенітного ракетного Севастопольсько-Феодосійського полку в 2016 році. На початку 2017 він заступив на бойове чергування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram