ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві шахрай за 15 хвилин "відкрив" фальшивий обмінник і мало не вкрав $45 тис.

46-річного луганчанина також підозрюють у скоєнні трьох аналогічних злочинів.

У Києві шахрай за 15 хвилин "відкрив" фальшивий обмінник і мало не вкрав $45 тис.
Фото: kyiv.npu.gov.ua

У Києві правоохоронці затримали 46-річного луганчанина, який облаштував у приміщенні колишнього ресторану фальшивий пункт обміну валют і намагався заволодіти 45 тис. доларів.

Про це повідомляє прес-служба столичної поліції в Фейсбуці.

Як з'ясувалося, шахрай дізнався про продаж ресторану в Голосіївському районі і призначив зустріч із власником. Він розповів, що нібито директор приїде пізніше і складе договір купівлі-продажу або оренди, а поки що він огляне будівлю і прийме рішення.

"Однак шахрай не дочекався офіційних документів, а «за спиною» у власника використовував колишній ресторан з додатковим виходом у своїх цілях. За 15 хвилин приміщення перетворилося на пункт обміну валюти: з'явилися вивіски, офісна техніка, касир, гривні у великих купюрах (але подарункові) тощо. Згодом прийшов клієнт, який знайшов оголошення про продаж валюти за вигідним курсом на сайті і домовився про зустріч по телефону", - йдеться в повідомленні.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Чоловік передав долари касиру, а той вийшов в іншу кімнату і довго не повертався. Підприємець спробував увірватися в приміщення, але зловмисник бризнув йому в очі газовим балончиком і побіг до іншого виходу.

На вулиці шахрая затримали правоохоронці.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 (шахрайство). Крім того, затриманого також підозрюють у скоєнні трьох аналогічних злочинів, що відбулися в столиці минулого року. Зараз поліція встановлює, діяв зловмисник сам чи зі спільниками.

Нагадаємо, влітку двоє киян відкрили фальшивий "обмінник" і намагалися вкрасти в клієнтки $10 тис.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram