ГоловнаСуспільствоПодії

Оприлюднено записку із зізнанням підозрюваного в убивстві Ноздровської

"Кричала мені: "Убивця", от я й зірвався".

Оприлюднено записку із зізнанням підозрюваного в убивстві Ноздровської
Фото: Сергей Нужненко

Оприлюднено записку, яку Юрій Россошанський, підозрюваний у вбивстві юристки Ірини Ноздровської, написав після затримання. У ній він побічно зізнається у скоєнні злочину.

Фотокопію записки Россошанського, адресованої доньці Юлії, виклало видання "Обозреватель".

"Юля, доця, не переживай. Я закритий. Побачимося дуже нескоро. Бережи матусю, Юля, Дмитрику передачі з мамою носіть. Мені не треба. Я за вас буду молитися. Буду сподіватися на 116 статтю. Цілую, люблю. Ваш татко. Допомагай матусі!!! Цілуй Марка. Він уже виросте, коли я повернуся. Я це зробив тільки для того, щоб вам спокійно було. Це в стані, коли терпіти було все нестерпно. Приховувати я нічого не міг. Зробив це ввечері, коли вийшла з автобуса, кричала мені: "Вбивця", от я і зірвався. Ніхто не знав, я нікому, ні тобі, ні мамі, нікому не говорив. Ще раз прости, якщо щось не так", - йдеться в ній.

Судячи з усього, саме про цю записку говорив начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін під час брифінгу 10 січня.

"Ця записка була написана в присутності співробітників поліції про те, що він визнає свою провину, про те, що він кається, про те, що він просить вибачення у своєї сім'ї. Ця записка була передана дружині", - повідомив Аброськін.

У записці Россошанський каже, що сподівається на ст. 116 КК України (Умисне вбивство, вчинене в стані сильного душевного хвилювання). Санкція статті передбачає обмеження або позбавлення волі на строк до п'яти років. Однак підозру Юрієві Россошанському оголошено за ч 1. ст 115 (Умисне вбивство).

Раніше дружина Россошанського розповідала про іншу записку від чоловіка, в якій він заявляв, що має намір узяти провину в убивстві Ноздровської на себе, оскільки його родина стала об'єктом цькування. Правоохоронці стверджували, що не бачили цієї записки.

Нагадаємо, вбивство Ноздровської сталося напередодні Нового року і набуло широкого розголосу, оскільки вона брала участь у не менш гучному судовому процесі. Протягом тривалого часу Ноздровська домагалася обвинувального вироку для Дмитра Россошанського, який 2015 року збив насмерть її сестру Світлану. Россошанський є племінником колишнього голови Вишгородського районного суду.

У червні 2017 року Россошанського засудили до семи років в'язниці. 27 грудня 2017 року апеляційний суд відправив справу в першу інстанцію і продовжив обвинуваченому арешт на 60 діб. Під час засідання суду батько обвинуваченого, Юрій Россошанський, прямо погрожував Ірині. Через два дні вона зникла, а 1 січня її тіло знайшли в потоці біля Демидова.

Юрія Россошанського затримали за підозрою в убивстві. 8 січня йому вручили підозру за ч 1. ст 115 КК (Умисне вбивство), а 9 січня відправили в СІЗО на два місяці. На тілі Ноздровської також знайдено сліди ДНК Россошанського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram