ГоловнаСуспільствоЖиття

Мітингувальники перекрили дорогу до двох пунктів пропуску на українсько-польському кордоні

Вони виступають проти змін до Податкового кодексу, які набули чинності з початку року.

Мітингувальники перекрили дорогу до двох пунктів пропуску на українсько-польському кордоні
Фото: zaxid.net

У середу, 10 січня, мітингувальники проти змін у Податковий кодекс перекрили дорогу до пунктів пропуску "Шегині - Медика" і "Рава-Руська - Гребенне" на українсько-польському кордоні.

Про це повідомляє Zaxid.net з посиланням на прес-службу патрульної поліції Львівської області.

У Шегинях протестувальники пообіцяли патрульним, що кожні 30 хвилин будуть пропускати по 10 автомобілів, щоб уникнути сутичок між активістами і людьми, які їдуть за кордон. Акція протесту, за їхніми словами, триватиме приблизно до 15:00.

Мітингувальники виступають проти змін до Податкового кодексу, які набули чинності з початку року. Раніше протестувальники заявляли, що 10 січня перекриють дороги до всіх пунктів пропуску на Львівщині.

Нагадаємо, змінами до Податкового кодексу передбачено, що без мита в Україну можна ввозити товари в ручному або супроводжуваному багажі на суму до 150 євро (в аеропортах - до 1000 євро) і вагою до 50 кг. Однак ці норми будуть чинними для тих, хто був відсутній в Україні понад 24 години і в'їжджає в країну не частіше ніж раз протягом 72 годин. Якщо ж норма про 72 години не дотримана (тобто якщо перетин кордону відбувається частіше), то без податків можна ввезти тільки товар на суму до 50 євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram