ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура звинуватила працівника Інтерполу у викраденні людини

Після ознайомлення захисту з матеріалами справи, обвинувальний акт направлять до суду.

Прокуратура звинуватила працівника Інтерполу у викраденні людини
Фото: Сергей Нужненко

Прокуратура Києва завершила досудове розслідування стосовно інспектора відділу Укрбюро Інтерполу та Європолу і двох його спільників за фактом викрадення людини, пограбування і незаконного зберігання боєприпасів.

Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури в Фейсбуці.

Під час слідства встановлено, що учасники злочинної групи, змовившись між собою, вирішили заволодіти грошима громадянина, який збирався продавати свій автомобіль. Призначивши йому зустріч в умовленому місці, зловмисники викрали потерпілого і вивезли його в ліс.

"Працівник Інтерполу безпосередньо брав участь у викраденні потерпілого і завданні йому тілесних ушкоджень. Також він повідомив останньому, що того нібито підозрюють у кримінальному правопорушенні, а саме - в шахрайстві, і запропонував за 10 тис. доларів США не вживати заходів щодо притягнення його до відповідальності. Побоюючись за своє життя, потерпілий пообіцяв зловмисникам віддати 85 тис. гривень, які зберігалися у нього вдома, на що останні погодилися. Після цього, викрадачі змусили потерпілого зняти з банківського рахунку ще 24 тис. гривень і також заволоділи цими коштами", - повідомили в прокуратурі.

Під час слідства було проведено комплекс негласних слідчих (розшукових) дій, які дозволили зібрати необхідну доказову базу для оголошення зловмисникам, у тому числі працівникові Інтерполу, про підозру за ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 186 КК України. Ще одному фігуранту інкримінують ч. 1 ст. 263 КК - за фактом вилучення боєприпасів.

Після ознайомлення захисту з матеріалами кримінального провадження, обвинувальний акт буде направлено до суду.

"Крім того, в окреме кримінальне провадження було виділено матеріали щодо ще одного зловмисника, який дружив із потерпілим і навів на нього підозрюваних. Зазначеного громадянина оголошено в державний розшук", - додали з столичній прокуратурі.

Нагадаємо, в жовтні минулого року в Києві заарештували поліцейського за допомогу в викраденні бізнесмена з Рівного.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram