ГоловнаСуспільствоПодії

Під Вінницьку єпархію УПЦ МП принесли труну з написом "лігво окупантів"

У єпархії заявили, що вчинили б не так, як запорізький священик.

У Вінниці близько десяти активістів влаштували акцію.

У будівлі Вінницької єпархії УПЦ Московського патріархату вони розмістили на паркані плакати з різними написами і поклали дитячі іграшки і труну з написом "Лігво російських окупантів".

Про це повідомляє місцевий портал 20 хвилин.

За словами активістів, які зібралися під стінами єпархії, акція присвячена трагічним подіям, які відбулися в Запоріжжі, і проходить у багатьох містах країни.

"У Вінниці ми вирішили провести цю акцію під стінами єпархії. На жаль, сьогодні вихідний і до нас вийшов тільки охоронець. Але він узяв у нас велику ляльку. Обіцяв передати владиці. Цією акцією ми хотіли показати, що ситуація, що склалася в Запоріжжі, не вписується в жодні рамки. Як це можливо, що вже на цвинтарі священик відмовляється відспівувати маленького янгола?" - зазначила співорганізаторка акції Юлія Піскунова.

Подію прокоментував представник Московського патріархату.

"Ситуація неприємна і страшна! Передусім тому, що забрала життя людей. Вважаю, що в цій ситуації було б краще відспівати дитину. Тому що він був християнином. Я вчинив би не так, як запорізький священик. Інакше вчинили б іще кілька вінницьких священиків, з якими я обговорював цю подію", - зазначив протодиякон і секретар Вінницької єпархії УПЦ МП Владислав Демченко.

4 січня запорізький сайт Forpost повідомив, що священик УПЦ МП, запрошений ритуальною службою, відмовився провести обряд відспівування дворічного хлопчика. Той загинув увечері 31 грудня в результаті падіння на нього 39-річного чоловіка, який наклав на себе руки, вистрибнувши з вікна багатоповерхівки. Представник церкви, незважаючи на прохання батьків, відмовився провести ритуал після того, як дізнався, що дитину хрестили в церкві УПЦ КП. В іншому храмі УПЦ МП їм теж категорично відмовили. Згодом на похорон приїхав священик УПЦ Київського патріархату, який і провів ритуал.

Митрополит Запорізький і Мелітопольський УПЦ МП Лука підтримав дії священика, який відмовився відспівувати загиблого хлопчика.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram