ГоловнаСуспільствоПодії

У Чернігівській області на острівці примусового зниження швидкості перекинувся автомобіль

Водій пізно помітив перешкоду.

У Чернігівській області в селі Іванівка на острівці примусового зниження швидкості перекинувся автомобіль. Водій виклав відео аварії 7 січня в одній із фейсбук-груп Чернігова.

На відео видно, що водій пізно помітив перешкоду на дорозі. В результаті він наїхав лівими колесами на брудну частину дороги перед острівцем, потім різко викрутив кермо і пішов в замет, що завершилося переворотом.

"Як би задум знизити швидкість хороший, але, сорі, їдеш з Києва, після знака "Іванівка" починаєш знижувати швидкість. Зрозуміло, що до 50 км/год за 150 метрів швидкість ніхто не скине. Переді мною їде інше авто з тією ж швидкістю, через яке я не бачу острівця і знака посеред дороги і очікую нормальну дорогу... Цей острівець поставили кілька тижнів тому, там вже все всіяне уламками. Його створено для зменшення ДТП, але за фактом - навпаки", - написав він у коментарі.

Інші коментатори розділилися в думці. Одні вважають, що винен сам водій, інші - що острівець становить небезпеку.

Ця шикана з'явилася в рамках реалізації ініціативи "Укравтодору" за уповільнення трафіку на в'їздах у населені пункти. Існує чотири основних типи обмежувачів: підйом частини дороги, створення повороту (наприклад, кругова розв'язка або шикана), звуження дороги, часткове або повне перекриття проїзду. "Укравтодор" пішов шляхом створення шикани.

Село Іванівка розташоване на трасі Київ - Чернігів. Майже на всій протяжності це чотирьохсмугова дорога, але перед Черніговом звужується до двох смуг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram