ГоловнаСуспільствоПодії

У Гайвороні пошкодили пам'ятник солдатам, загиблим у Другій світовій війні

Місцева влада визнала це блюзнірством.

У Гайвороні Кіровоградської області в період новорічних свят вандали пошкодили пам'ятник радянським солдатам, який розташований у сквері Перемоги поряд з могилами 11 червоноармійців і 43 партизанів. У скульптури відбили руку та лавровий вінок.

Про це 5 січня повідомила прес-служба місцевої міськради.  

Фото: facebook.com/HayvoronMiskrada

У зв'язку з інцидентом відділ культури райдержадміністрації створив комісію, до якої увійшли директор краєзнавчого музею, два представники міської ради, начальник відділу архітектури та містобудування і житлово-комунального господарства, методист з РДА, який опікується охороною пам'яток. Пошкоджену скульптуру оглянули, склавши відповідний акт.

"Сквер Перемоги міста Гайворона є об'єктом, де поєднані меморіали жертвам Чорнобильської катастрофи, воїнам-інтернаціоналістам, є місця поховань загиблих воїнів Другої світової війни, а також зони для відпочинку молоді, дітей. Під плитами з іменами, які лежать навколо меморіалу - могили воїнів, це фактично кладовище. Акт вандалізму щодо скульптури воїна є наругою над пам'яттю сотень, тисяч загиблих земляків", - йдеться в повідомленні.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram