ГоловнаСуспільствоЖиття

З початку року біометричні дані на кордоні з Україною залишили 22,5 тис осіб

З них понад 15 тис. громадяни РФ.

З початку року біометричні дані на кордоні з Україною залишили 22,5 тис осіб
Фото: dpsu.gov.ua

Біометричний контроль під час в'їзду в Україну з початку 2018 року пройшли понад 22,5 тис. осіб, з них 15 тис. росіян. Про це спікер Державної прикордонної служби України Олег Слободян повідомив у коментарі телеканалу "112 Україна".

"Система біометричного контролю працює ефективно, на цю мить серйозних проблем не помічено. З початку року понад 22,5 тисячі осіб пройшли біометричний контроль, це громадяни 70 країн. З них майже 15,5 тисячі осіб - громадяни Росії", - зазначив Слободян.

Нагадаємо, 1 січня 2018 року почала працювати система фіксації біометричних даних для громадян 70 країн. На кордоні з Росією біоконтроль в тестовому режимі запрацював раніше - з 27 грудня. Біометричний контроль на адміністративному кордоні з тимчасово окупованим Росією Кримом не стосується громадян України, які проживають на півострові.

Нова система фіксації біометричних даних дозволяє контролювати термін перебування в країні, а також підключена до баз даних Інтерполу. На кордоні перевіряють паспорти, ID-карти, водійські посвідчення і техпаспорти. Передбачалося, що можуть виникнути технічні проблеми тільки у туристів, які не мають біометричних паспортів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram