ГоловнаСуспільствоПодії

У поліції розповіли про перебіг розслідування вбивства Ноздровської

На дні річки знайшли різні комплекти ножів.

У поліції розповіли про перебіг розслідування вбивства Ноздровської
Ирина Ноздровская
Фото: newsday.org.ua

Правоохоронцям, які розслідують убивство юристки Ірини Ноздровської, вдалося частково відновити перебіг подій у день її зникнення.

Про це розповів в інтерв'ю "Обозревателю" перший заступник голови Національної поліції України - начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін.

За словами Аброськіна, правоохоронці повністю відтворили маршрут пересування Ірини Ноздровської перед убивством від місця її роботи в Києві і до місця виявлення тіла.

"Ірину зафіксували камери відеоспостереження біля метро... Вона вийшла на метро "Героїв Дніпра", сіла, радше за все, в маршрутне таксі і доїхала практично до свого будинку. Використовуючи наші технічні можливості, ми відстежили її пересування. Встановили, скільки часу це забрало. І тепер розуміємо, коли приблизно настала смерть... Можу сказати, що ввечері 29 грудня. Остаточний і точний час - тільки після проведення комплексної експертизи", - повідомив він.

На маршруті, яким Ноздровська їхала додому, є близько 30 камер спостереження. Зараз правоохоронці отримують до них доступ.

"Можу точно сказати, що близько 17-ї години Ірина розмовляла з матір'ю, через пару хвилин було зафіксовано ще одне з'єднання - тоді Ірина сказала, що не може зараз говорити. Це була її остання розмова з рідними. Ми зафіксували роботу мобільного телефону Ноздровської майже до 19 години 29 грудня. Тобто він був увімкнений", - зазначив він.

У поліції вважають, що Ірина доїхала від метро додому, де на неї могли чекати, або ж вона їхала разом з убивцею. Аброськін підтвердив, що тіло жінки знайшли в річці, їй завдали понад десять ножових поранень. Ірина була роздягнена, на ній був тільки бюстгальтер.

"Чому роздягнена? Можна припустити, що злочинець позбувся слідів, щоб ми не "здобули" ДНК убивці. Також можливо, що він хотів вступити з Іриною у статеві стосунки. Одягу Ноздровської ми ще не знайшли", - сказав він.

"На місці працювали водолази, на дні річки знайшли різні комплекти ножів - вони були упаковані. Яким чином вони там опинилися - питання. Знайшли окремо ще один ніж, але за розміром леза жоден із цих ножів не підходить. Вони не є знаряддям злочину. Але робота триває і огляд території біля місця злочину теж. У воді ми знайшли один мобільний телефон Ірини. Знайшли чохол від її другого телефону - там само, під водою (поки що немає самого апарата). Знайшли одяг, але не Ірини - вона того дня була в дублянці", - повідомив перший заступник голови Нацполіції.

За його словами, стверджувати, що вбивство сталося саме біля річки - поки що рано.

"Можливо, туди вже привезли мертву жінку і скинули тіло у воду. 29 грудня, коли загинула Ірина, в річці був великий потік води, і схоже, що тіло віднесло до місця виявлення", - додав Аброськін.

Нагадаємо, Ірина Ноздровська зникла наприкінці 2017 року і була знайдена мертвою 1 січня в річці у Вишгородському районі Київської області. Відкрито кримінальне провадження за фактом умисного вбивства.

За попередніми даними експертизи, Ноздровська померла від множинних колото-різаних ран.

Ноздровська довго добивалася вироку для вбивці своєї сестри Світлани, яка загинула під час ДТП у вересні 2015 року. Світлану Сапатинську збили 30 вересня 2015 року. За кермом авто був Дмитро Россошанський. За словами Ноздровської, під час аварії він був під дією наркотиків. Його дядько на той час займав посаду голови Вишгородського райсуду, що допомогло вбивці уникнути покарання. Весь цей час Ноздровська домагалася справедливості. У травні 2017 року Россошанському дали сім років позбавлення волі.

Підсудний подав на апеляцію. Суд відбувся 27 грудня. Адвокат намагався оскаржити вирок і підвести свого клієнта під амністію, використовуючи порушення, допущені судом першої інстанції, але в підсумку справу відправили на новий розгляд у першу інстанцію. Підсудному обрали запобіжний захід 60 діб. Через день після суду Ірина Ноздровська зникла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram