ГоловнаСуспільствоПодії

Викрадений бюст з могили Коцюбинського знайшовся (оновлено)

Поліція не хоче віддавати його міській владі.

Бронзовий бюст Михайла Коцюбинського, який вкрали з його могили в Чернігові в ніч з 17 на 18 грудня, знайшовся. Про це повідомив під час ранкової наради мер Чернігова Владислав Атрошенко, заявив у фейсбуці його заступник Олександр Ломако.

Також знайдено бюст Олександра Пушкіна, який украли в чернігівському парку вночі 31 грудня.

За фактом крадіжки Пушкіна було відкрито кримінальне провадження відповідно до ч.1 ст.185 Кримінального кодексу (крадіжка), а зникнення бюста Коцюбинського кваліфікували як наругу над могилою (ч.3 ст.297 Кримінального кодексу). Злодіям, якщо їх знайдуть, загрожує до 7 років позбавлення волі.

Фото: cn.npu.gov.ua

Оновлення 13:42. Прес-служба поліції Чернігівської області повідомила, що пам'ятники знайшли в одному тайнику. Вони цілі, але віддавати їх просто так міській владі поліція не збирається.

"Начальник Головного управління Національної поліції Едуард Альохін із цього приводу має принципову позицію. Щоб аналогічні ситуації в Чернігові більше не повторювалися, міська влада повинна провести комплексну роботу і створити якісну систему охорони культурних пам'яток (належне освітлення, камери відеоспостереження, чергування муніципальної варти, обладнання засобами технічного захисту). Тільки після цього поліція передасть пам'ятники місту", - повідомили в поліції.

Поліцейські також поскаржилися на спроби втручання в перебіг слідства з боку низки публічних осіб, які в релізі названо "дітьми лейтенанта Шмідта".

Фото: cn.npu.gov.ua

Нагадаємо, навесні в Ніжині (Чернігівська область) вкрали бронзовий пам'ятник відомому актору і співаку Марку Бернесу. Його потім знайшли в полі за містом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram