ГоловнаСуспільствоЖиття

ГПУ: підозрюваним у причетності до катастрофи MH17 запропонують добровільно постати перед судом

Після оприлюднення списку зі 120 підозрюваних їх буде повідомлено про підозру.

ГПУ: підозрюваним у причетності до катастрофи MH17 запропонують добровільно постати перед судом
Фото: www.segodnya.ua

Після оприлюднення списку зі 120 осіб, причетних до катастрофи "Боїнга" MH17, їх буде офіційно повідомлено про підозру.

Про це заявив заступник генпрокурора Євген Єнін, передає "Укрінформ".

"Оприлюднення імен людей, причетних до катастрофи літака, є плановим проміжним етапом і свідченням того, що Україна і Нідерланди приділяють максимальну увагу розслідуванню цієї справи. Наступним етапом буде офіційне повідомлення їх про підозру", - сказав він.

Заступник генпрокурора додав, що Міжнародна слідча група матиме ще деякий час для завершення досудового слідства і передачі в суд обвинувальних актів на підозрюваних.

"Ми будемо пропонувати підозрюваним добровільно постати перед голландським судом", - зазначив Єнін.

За його словами, кримінальні справи стосовно громадян України будуть слухатися в суді Нідерландів за спеціальною процедурою, яка прописана у двосторонній міждержавній угоді.

"Тобто особа перебуватиме на території України, а свідчення будуть даватися голландському суду з використанням сучасних інформаційних технологій", - пояснив Єнін.

Нагадаємо, літак авіакомпанії Malaysia Airlines, який виконував рейс з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 року в Донецькій області. Загинули 298 осіб, які перебували на борту. Пасажирами рейсу були громадяни 10 країн. Більшість загиблих (196 осіб) - громадяни Нідерландів. Розслідування показало, що "Боїнг" збила ракета серії 9М38, яка застосовується в зенітно-ракетному комплексі "Бук". Установку доставили з Росії і запустили з території, яку контролювали бойовики "ДНР".

Ключовим фігурантом справи MH17 названо російського генерала Миколу Ткачова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram