ГоловнаСуспільствоЖиття

ЄБРР виділив 150 млн євро для будівництва колії в Україні

Мова йде про зведення шляху, який пролягає через Кіровоградську, Миколаївську і Одеську області.

ЄБРР виділив 150 млн євро для будівництва колії в Україні
Фото: zdr.gudok.ru

Сьогодні "Укрзалізниця" підписала з Європейським банком реконструкції та розвитку угоду про надання кредиту в розмірі 150 млн євро для будівництва колії Долинська-Миколаїв-Колосівка. Про це повідомили на сайті Мінінфраструктури.

"ЄБРР надає кредит у розмірі 150 млн євро для будівництва другої колії, електрифікації та модернізації систем сигналізації та зв'язку на напрямку Долинська - Миколаїв - Колосівка. Відповідна угода була підписана 30 грудня", - йдеться в повідомленні.

Загальна вартість проекту становить орієнтовно 300 млн євро. Решту 150 млн надасть Європейський інвестиційний банк, з яким підписали відповідну угоду в грудні минулого року.

За словами міністра Мінінфраструктури Володимира Омеляна, реалізація проекту дозволить підвищити пропускну здатність залізничного напрямку Долинська - Миколаїв - Колосівка, що пролягає з території Кіровоградської, Миколаївської та Одеської областей. Це повинно дозволити збільшити швидкість руху вантажних поїздів на 20-25%, що зменшить термін перевезень і знизить експлуатаційні витрати.

Нагадаємо, раніше дозволили самій встановлювати тарифи на вантажні вагони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram