ГоловнаСуспільствоВійна

Держдеп закликав продовжити обмін заручниками

"Цей обмін - один крок до реалізації Мінських домовленостей".

Держдеп закликав продовжити обмін заручниками
Фото: Макс Левин

Державний департамент США привітав обмін заручниками, який відбувся між Україною та проросійськими бойовиками 27 грудня, і закликав продовжити цей процес.

"Сполучені Штати вітають обмін понад 300 утримуваних, який відбувся вчора між українською владою і контрольованими Росією силами на сході України. Цей обмін - один крок до реалізації Мінських домовленостей. Ми ще раз закликаємо сторони виконати в повному обсязі їх зобов'язання з Мінських угод, в т.ч. щодо реального обміну тих, що перебувають, за формулою «всіх на всіх», повного припинення вогню, відведення важких озброєнь, безпечного і безперешкодного доступу для спостерігачів Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ, а також доступу в зону конфлікту з гуманітарною метою", - йдеться в заяві Держдепу від 28 грудня 2017 року.

У США вважають, що Росія почала цей конфлікт і вона ж повинна його завершити.

Зі свого боку Штати готові, в координації з Францією, Німеччиною та Україною, взаємодіяти з Росією для підтримки Мінських угод з метою досягнення врегулювання конфлікту, в тому числі за допомогою миротворчих сил з широким мандатом на забезпечення безпеки на всій території конфліктної зони, контролю міжнародного кордону і відповідальністю за перевірку розміщення важких озброєнь.

Нагадаємо, що 27 грудня Україна віддала 233 сепаратистів в обмін на 73 громадян, які утримувалися в полоні "ДНР" і "ЛНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram