ГоловнаСуспільствоВійна

Поліцейські Волновахи затримали танкіста "Оплоту", який разом з матір'ю їхав за її пенсією

Зараз із затриманим працюють співробітники карного розшуку.

Поліцейські Волновахи затримали танкіста "Оплоту", який разом з матір'ю їхав за її пенсією
Фото: facebook.com/don.gunp

Поліцейські затримали на контрольно-пропускному пункті "Новотроїцьке" бойовика незаконного збройного формування "Оплот", який намагався перетнути лінію розмежування разом із матір'ю, щоб зняти в банкоматі її пенсію.

Про це повідомила прес-служба поліції Донецької області у Фейсбуці.

Під час проходження контролю правоохоронці почули, як жінка, яка прямувала з тимчасово окупованого Донецька, каже, що в неї є пільги, оскільки її син - "командир танка". Поліцейські зупинили для перевірки громадянина, який супроводжував її.

"Як виявилося, 50-річний чоловік воював на боці бойовиків у складі бандформування "Оплот". У 2014-2015 роках він перебував на передових позиціях у селі Ясне, поблизу окупованого Докучаєвська, звідки терористи розстрілювали мирні українські села", - наголошено в повідомленні.

У танковий підрозділ житель Донецька вступив разом із сусідом. Чоловікові доручили керувати танком Т-64, його завданням було скеровувати вогонь на українських військових і надавати силову підтримку піхоті.

На початку 2015 року підрозділ перекинули в Донецьк, де вони облаштували військову частину в Кіровському районі.

Зараз із затриманим працюють співробітники карного розшуку. Відкрито кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією за ст. 260 КК - "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань". Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше прикордонники затримали "поліцейського ДНР", який їхав отримувати закордонний паспорт у Маріуполь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram